10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
28 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik. İstanbul sağanak yağışın etkisinde: AFAD ve Valilikten uyarıİstanbul’da beklenen sağanak yağış etkili olmaya başladı. Yağışın yarın sabah saatlerine...

28 Eylül 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

İstanbul sağanak yağışın etkisinde: AFAD ve Valilikten uyarı

İstanbul’da beklenen sağanak yağış etkili olmaya başladı. Yağışın yarın sabah saatlerine kadar etkili olması beklenirken İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbullulara uyarıda bulundu.

Haberin tamamı için tıklayın

Şirinevler’de bir binada patlama meydana geldi: 2 kişi hayatını kaybetti

Şirinevler’de bir binada patlama meydana geldi. Doğal gaz kaynaklı olduğu belirtilen patlamada yaralılar için olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. 

Haberin tamamı için tıklayın

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Altın Portakal Film Festivali’nden çekildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nden çekildiğini açıkladı.

Haberin tamamı için tıklayın

AYM’den ek MTV kararı: Düzenlemenin iptali talebi oy birliği ile reddedildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), 6 Şubat’ta meydana gelen depremler nedeniyle ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınmasını öngören yasal düzenlemenin iptali istemini oy birliğiyle reddetti.

Haberin tamamı için tıklayın

İYİ Parti’de İstanbul İl Başkanı Yıldırım’ın istifa sebebi ortaya çıktı: Oğlunu milletvekili adaylığı için yoklamaya soktu, ilçe başkanlarıyla arası açıldı

İYİ Parti’de görevden alınan İstanbul İl Başkanı Coşkun Yıldırım’ın, oğlu Seyfettin Çağrı Yıldırım’ı, milletvekili adaylığı için temayül yoklamasına soktuğu, daha sonrasında da ilçe başkanlarıyla arasının açıldığı öğrenildi. Genel Merkez’e çağrılarak istifası istenen Yıldırım’ın, buna karşın “Görevimizin başındayız” tweeti paylaşması üzerine de Genel Başkan Meral Akşener, “Görevden alın” talimatı verdi.

Haberin tamamı için tıklayın

Özgür Özel, CHP Grup Başkanlığı’ndan istifa edecek

CHP Genel Başkan adaylığını duyuran CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in, TBMM’nin açılışının ardından en geç 3 Ekim günü istifa edeceği öğrenildi.

Haberin tamamı için tıklayın

Adalet Bakanı Tunç’tan ‘Kanun Hükmü’ açıklaması: Terör örgütünün propagandasının yapılmasına müsaade edilemez

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Altın Portakal Film Festivali seçkisinde yer alan ‘Kanun Hükmü’  filmine ilişkin olarak, “Terör örgütünün propagandasının yapılmasına müsaade edilemez” dedi. 

Haberin tamamı için tıklayın

Atatürk’e hakaret eden Kuveytli yazar hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Trabzon’da bir Türk vatandaşının Arap turiste yumruk atarak bayılttığı iddiası üzerine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Atatürk’ü hedef alan Kuveytli yazar Abdülaziz E. Alhajri hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Haberin tamamı için tıklayın

”Atatürk’e hakaret”ten tutuklanan lise öğrencisi için istenen ceza belli oldu

İstanbul’da Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğrafına yönelik tepki çeken hareketlerde bulunmasının ardından tutuklanan lise öğrencisi A.E.S.’nin 3 yıla kadar hapsi istendi.

Haberin tamamı için tıklayın

Harry Potter filmlerinde Dumbledore’u canlandıran Michael Gambon hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü Harry Potter serisinde Albus Dumbledore karakterine hayat veren İngiliz oyuncu Michael Gambon 82 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin tamamı için tıklayın