10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
20 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Asgari ücrete yüzde 34 zam geldi, işte yeni rakamAsgari ücrete ara zam için 3. görüşme sona erdi. Asgari ücret 2023’ün ikinci yarısında yüzde 34 zamla...

20 Haziran 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Asgari ücrete yüzde 34 zam geldi, işte yeni rakam

Asgari ücrete ara zam için 3. görüşme sona erdi. Asgari ücret 2023’ün ikinci yarısında yüzde 34 zamla net 11 bin 402 lira oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Otomotiv sektörü temsilcileri Bakan Bolat ile görüştü: “6 ay, 6 bin km” uzayacak, şahıslar da dahil edilecek

Otomotiv sektörü temsilcileri dün Ankara’da yeni Ticaret Bakanı Ömer Bolat’la bir araya geldi. Bakan Bolat’ın ekibiyle tam kadro yer aldığı görüşmelerde her dernek ve federasyonla ayrı ayrı görüşüldü.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İmamoğlu, ikinci turda hedefine ulaşmış!

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde İstanbul’da CHP’nin 2019 seçimlerine oranla oylarının düştüğü ilçelerde mahalle bazlı bir çalışma yürüten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu hedefine ulaştığı ortaya çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Seçim vaadi tutmadı: Yeni asgari ücret 500 dolar etmiyor

2023’ün ikinci yarısı için uygulanacak yeni asgari ücret rakamı belli oldu. Buna göre asgari ücret yüzde 34 zamla net 11 bin 402 lira olarak gerçekleşti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Asgari ücret belli oldu: İşte yeni işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, 65 yaş aylığı, staj ücreti…

Yeni asgari ücret belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücretin 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34 artışla net11 bin 402 liraya yükseltildiğini açıkladı. 400 liralık asgari ücret desteği 500 liraya çıkarıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İstanbulluların yüzde 40,4’ü “kıt kanaat” geçiniyor

İstanbul Planlama Ajansı tarafından aylık olarak gerçekleştirilen Mayıs 2023 raporu yayımlandı. Rapora göre, mayıs ayında katılımcıların yüzde 24.3’ü “bazı ödemeleri yapamadığını ve borca girdiğini”, yüzde 11’i “aslında pek geçinemediğini”, yüzde 40.4’ü “kıt kanaat” geçinebildiğini bildirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

"Akşener, Millet İttifakı’ndan ayrılacaklarını ilan edecek" iddiası

İsmail Saymaz, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Millet İttifakı’ndan ayrılacağını iddia etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu: Gerekirse 16’lı masa kuracağım, Düyun-u Umumiye kabinesini mutlaka ama mutlaka göndereceğiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısındaki konuşmasında, “Açık ve net söylüyorum değil altılı masa, Türkiye’nin aydınlığa çıkması için gerekirse 16’lı masa kuracağım. Yeter ki Türkiye’yi aydınlığa çıkaralım. Bu Düyun-u Umumiye kabinesini mutlaka ama mutlaka göndereceğiz, bunun onuru 25 milyon kişiye ait olacak” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Osman Kavala’dan TRT dizisine tepki: Komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratılmaya çalışılıyor

Gezi davası nedeniyle yaklaşık 6 yıldır Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan iş insanı Osman Kavala, TRT’nin kendisiyle ilgili olduğu iddia edilen dizisi hakkında açıklama yaptı. Kavala, “Komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor. Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı. Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Uğur Gürses ekonomide yapılması gerekenleri sıraladı: Faiz artışı kademeli yapılırsa sonu yine hüsran olur

Ekonomist Uğur Gürses, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilmesinin ve faizler de artışa gidilecek olmasının ekonomiyi düze çıkarmak için yeterli olmayacağını belirterek yapılması gereken 3 maddeyi sıraladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız