10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
4 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.İmamoğlu’ndan yeni hamle: “İktidar İçin Değişim” sitesi açıldı CHP’de “değişim” tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye...

4 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

İmamoğlu’ndan yeni hamle: “İktidar İçin Değişim” sitesi açıldı

CHP’de “değişim” tartışmaları devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun öncülüğünde “iktidaricindegisim.org” sitesi açıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu: Gelecekte CHP’nin elbette başka liderleri de olacaktır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisindeki “değişim” tartışmalarına ilişkin olarak, “Gelecekte bu partinin elbette başka liderleri de olacaktır. O zaman da bugün de ben aynı kalacağım. Bugün CHP lideri olmam ya da olmamam hiçbir şeyi değiştirmez. Çünkü biliyorum ki saray saltanatının karşısında halk olarak hep beraber durup, mücadelemizi sürdüreceğiz; otoriter bir yönetimden Türkiye’yi kurtarıncaya kadar. Kazanımlarımızı geriye değil, ileriye taşıyacak değişimi hep birlikte başaracağız. Tüm yoldaşlarımın şunu akıllarından çıkarmamalarını isterim. Ben CHP’nin başında olsam da olmasam da birleştirdiğimiz bu 25 milyonluk demokrasi kitlesi, hakkın yanında duranların kitlesi olacak ama hiçbir zaman bir liderin güdümünde olmayacaktır” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Merkez Bankası’nın faiz artışı kamu bankalarının bireysel kredi faizlerine sert yansıdı

Merkez Bankası’nın iki yıl aranın ardından gerçekleştirdiği ilk faiz artışı kamu bankalarının konut ve tüketici kredisi faizine sert yansıdı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Bloomberg: Erdoğan, 25 milyar dolarlık yatırım hedefiyle Körfez turuna çıkacak

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yatırım ve finansal kaynak çekmek amacıyla Körfez ülkelerini gezmeye hazırlanıyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Bakan Koca’dan Suriyeli doktor açıklaması: Ücretleri AB fonlarından karşılanıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ağırlıklı olarak Suriyelilere hizmet veren göçmen sağlığı merkezlerinde çalışanları Suriyeli vatandaşlardan seçerek, geçici süreyle sözleşmeli istihdam ettiklerini, parayı da Avrupa Birliği (AB) fonlarından ödediklerini söyledi. Bakan Koca, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kaynaklarından, Suriyeli çalışan herhangi bir doktor veya hemşireye, herhangi bir ücret ödenmesi söz konusu dahi değil” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Tanju Özcan’ın “Değişim ve Adalet” yürüyüşünde ikinci gün: “Onların korktuğu gibi olacak, değişim kaçınılmaz”

Bolu’dan CHP Genel Merkezi’ne “Değişim ve Adalet” yürüyüşü başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Onların korktuğu gibi olacak, değişim kaçınılmaz” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Sigara ve ekmeğin ardından alkollü içkilere de zam geldi

Tekel Bayiler Platformu Başkanı Özgür Aybaş, içkilere yüzde 25-30 oranında zam geldiğini duyurdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Çiftçinin randevu isyanına TMO’dan cevap geldi: Arz edilen tüm ürünleri alacağız

Ürünlerini hasat eden çiftçilerin Toprak Mahsulleri Ofisi’nden (TMO) randevu alamadıkları gerekçesiyle isyan etmesinin ardından TMO Başkanı Ahmet Güldal’dan açıklama geldi. Güldal “TMO hububatta arz edilen tüm ürünleri alacak” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Reuters, mahkemenin “Bilal Erdoğan” kararına itiraz etti

Reuters, Bilal Erdoğan ile ilgili haber ve paylaşımlara getirilen "erişim engeli" ve "silme" kararına itiraz etti.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Eski AKP’li belediye meclis üyesi Emrullah Kavuz, çocuklara İsveç bayrağı üzerine tuvaletlerini yaptırttı

Eski AKP Karabağlar Belediyesi Meclis Üyesi Emrullah Kavuz, Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim yakılmasına tepki göstermek için çocukları kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız