10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
7 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Erdoğan’dan İsveç’e “NATO” mesajı: Sokaklarında teröristlerin cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebiliriz?Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı...

7 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Erdoğan’dan İsveç’e “NATO” mesajı: Sokaklarında teröristlerin cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebiliriz?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsveç'in NATO üyeliğini onaylaması için Türkiye'ye verilen sözlerin tutulması gerektiğini yineledi. Erdoğan, "Türkiye, sokaklarında teröristlerin cirit attığı bir ülkeye nasıl güvenebilir?" dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İğneden ipliğe zam yağmuru başladı: İşte yeni dönemdeki vergi artışları

Türkiye yeni güne vergi artışlarıyla uyandı. Resmi Gazete’de yayımlanan kararnamelerle KDV’de uygulanan yüzde 8’lik dilim, yüzde 10’a, yüzde 18’lik dilim de yüzde 20’ye yükseltildi. Bahse konu yüzde 2’lik artışlarla iğneden ipliğe zam geldi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

CHP ek Motorlu Taşıtlar Vergisini AYM’ye taşıyor!

Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ikinci taksiti bu ay alınacak. Araç sahipleri ayrıca, ilki ağustos sonu, ikincisi kasım sonu olmak üzere ek MTV ödeyecek. Yıl sonuna kadar kayıt ve tescil edilecek olan taşıtlardan ‘bir defaya mahsus’ 2023’te tahakkuk ettirilen MTV tutarı kadar ek MTV alınacak. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Tanju Özcan’dan Kılıçdaroğlu’na: Orası senin babanın çiftliği mi?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu’dan CHP Genel Merkezi’ne başlattığı ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşüne 5’inci gün Ankara il sınırından devam etti. Özcan, “12 Temmuz’da genel merkeze bizi sokmayacaklarmış. Sen genel başkan olarak kimi kimin yerine sokmuyorsun? Ben senin evine gelmiyorum ki. Evine gelsem sokmayabilirsin. Ben Atatürk’ün evine gidiyorum, evimize gidiyorum. Orası senin babanın çiftliği mi?” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Erdoğan’ın Körfez turundan sonra 10 milyar dolarlık yatırım bekleniyor

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Temmuz ortasında Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yapmayı planladığı gezinin ardından Basra Körfezi’ne kıyısı olan Arap ülkelerinden Türkiye’ye yaklaşık 10 milyar dolar doğrudan yatırım gelmesi bekleniyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Seyyanen zam, vergiyle geri alınacak

Asgari ücret ve memur maaşına yapılan zamlar henüz hesaplara yatmadan, son iki gündür üstü üste vergi ve harç zamları yağdı. Katma Değer Vergisi (KDV) iki puan artırılırken, harçlar da yüzde 50 yükseltildi. Vergilerdeki artış, market harcamalarından pasaporta, ehliyet ücretlerine kadar hayatın her alanında cepten çıkan paranın artması anlamına geliyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Telefon kayıt ücretinin 20 bin liraya çıkmasından sonra vatandaşlar Sarp Sınır Kapısına akın etti

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle yurt dışından kişisel kullanım için getirilen cep telefonlarının kayıt ücreti 6 bin 91 liradan 20 bin liraya yükseltildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Hazine’nin Merkez Bankası’na devrettiği KKM yükü 100 milyar lira

Ekonomist Uğur Gürses, Kur Korumalı Mevduat’a (KKM) verilen TL cinsi desteğin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Merkez Bankası’na devrin tutarının 100 milyar lira olduğunu paylaştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Arda Güler Real Madrid’e imzayı attı

Fenerbahçe’den Real Madrid’e transfer olan Arda Güler, İspanyol deviyle 6 yıllık sözleşme imzaladı. 18 yaşındaki milli yıldız, imzayı attıktan sonra 24 numaralı formasıyla poz verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Memura seyyanen zammın bütçeye maliyeti belli oldu

Yaklaşık 3,7 milyon memurun aylık ücretlerinde yapılacak net 8 bin 77 TL seyyanen artışın 2023 bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı açıklandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız