10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
12 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Kılıçdaroğlu, Can Atalay’ı ziyaret etti: “Hiç kimse milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilini cezaevinde tutamaz”CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,...

12 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Kılıçdaroğlu, Can Atalay’ı ziyaret etti: “Hiç kimse milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilini cezaevinde tutamaz”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Parkı davası nedeniyle tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Can Atalay’ı, Marmara Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, “Buraya gelişimizin temel nedeni Türkiye Büyük Millet Meclisi iradesini kamuoyuna duyurmaktır. Hiç kimse bir milletvekilini, milletin oylarıyla seçilmiş bir milletvekilini, hüküm giymemiş bir milletvekilini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin iradesini dışlayarak cezaevinde tutamaz. Bu doğru değildir” dedi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Saadet ve Gelecek Partisi’nden ilk grup toplantısı: “Milletin önüne güçlü bir alternatif koymak için bir araya geldik”

Saadet Patisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Meclis’te ilk ortak grup toplantısını düzenledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Memleket Partisi, Davutoğlu’nu paylaştı: “Dedem sağolsun”

Memleket Partisi, Saadet Partisi ve Gelecek Partisi’nin kurduğu grubun konuşmasından Ahmet Davutoğlu’nun görüntüsünü paylaştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kamyonette ölü bulunan Maseratili polisin eşi: Bu adamı el birliği ile intihara sürükleyen hesabını verecek

İzmir-İstanbul Otoyolu’nda Maserati otomobildeyken trafikte tartıştığı avukat Fatih Uzun’un bacağını kırmakla suçlanan ve dün kamyonetinde ölü bulunan polis memuru Hüseyin Tayfun Üçgül’ün (39) eşi Özlem Üçgül (36), “Bu adamı, el birliği ile intihara sürükleyen hesabını verecek. Acımı bile yaşayamıyorum. Hala asılsız haberler” dedi. Otopsisi tamamlanan Üçgül’ün ise bitişik atış sonucu öldüğü belirlendi. Otopsi raporu ile Üçgül’in intihar ihtimalinin güçlendiği bildirildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Reuters’a konuşan yetkili: İsveç adımı için Bahçeli’yle görüşülecek, kararın perde arkası anlatılacak

İsveç’in NATO üyelik başvurusuna itiraz eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başvuruyu TBMM’ye göndermeyi kabul ettiğinin açıklanmasının ardından Ankara’nın İsveç’e “yeşil ışık” yaktığı yorumları yapılırken, bu konuda olumsuz çıkış yapan Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşülerek ikna edilmesi planlanıyor.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

KDV artışı köprü ve otoyollara zam getirdi

Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), köprü ve otoyol geçiş ücretlerine KDV artışını zam olarak yansıttı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Bahçeli’den sonra Destici'den de emekliye seyyanen zam çıkışı

Cumhur İttifakı Ortağı Büyük Birlik Partisi Lider Mustafa Destici, emekli maaşlarına yapılacak olan iyileştirme için “Emekli maaşlarına, memurlarda olduğu gibi, 8.000 TL seyyanen zam ve 6 aylık enflasyon farkının eklenmesini teklif ediyoruz” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kaftancıoğlu’ndan TRT hakkında suç duyurusu: Saray’ın sözcüsü haline geldi

Yargıtay’ın siyasi parti üyeliğini düşürdüğü eski CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, TRT’nin CHP ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik “ayrımcı ve hukuksuz yayın politikası uyguladığı” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Cumhurbaşkanı’na hakaret davasında “14 yaşındaki” çocuğa hapis cezası

Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla CİMER’e şikâyet edilen ortaokul öğrencisi 14 yaşındaki çocuğa beş ay hapis cezası verildi. Üstelik mahkeme, Cumhurbaşkanlığı’nın şikâyetten vazgeçmesine rağmen bu kararı aldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Menzil Şeyhi Abdülbâkî Elhüseyni hayatını kaybetti

Takşibendi tarikatının Menzil cemaati lideri Seyyid Abdülbaki El Hüseyni tedavi gördüğü İstanbul’da özel bir hastanede 74 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin tamamını okumak için tıklayın