10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
26 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Özdağ: Türkiye Ottawa anlaşmasından çekilerek sınıra mayın döşemek zorundaZafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, kaçakların Türkiye’ye girişinin engellenmesine...

26 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Özdağ: Türkiye Ottawa anlaşmasından çekilerek sınıra mayın döşemek zorunda

Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, kaçakların Türkiye’ye girişinin engellenmesine ilişkin olarak “Duvarlar ile geçişleri engellemek mümkün değil. Türkiye Ottawa anlaşmasından çekilerek sınıra mayın döşemek zorunda” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Melih Gökçek hedef gösterdi, Cem Adrian konseri iptal edildi!

Yozgat’ın Sarıkaya Belediyesi, 6 Ağustos’ta yapılması planlanan Cem Adrian Konserini iptal etti. Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, konser için “Buna müsaade etmeyecek sorumlu yiğit insanlar var” demişti.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

İstanbul halk ekmek fiyatlarına zam

İstanbul Halk Ekmek fiyatlarına zam geldi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kira tartışmasının hukuksal ve etik boyutu: Sınırlama mülkiyet hakkına aykırı mı, etik ise devlet neden uymuyor?

Türkiye’de son 2 yıldır yaşanan yüksek enflasyon ve artan konut talebiyle kiralık ev bulmak hayal oldu. Geçtiğimiz yıl kira artış oranlarına getirilen yüzde 25’lik sınırın süresi Temmuz 2024’e yükseltildi. Ev sahipleri enflasyona göre düşük kalan bu artıştan sıyrılarak, kira gelirini rayice çekmeye çalışıyor. Kiracılar ise barınma hakları için ev sahipleriyle mücadele ediyor. Enflasyonu dizginlemede baz etkisi dışında somut bir başarı kaydedemeyen iktidar ise çareyi polisiye tedbirlerde arıyor. Gazete Pencere konunun ekonomik ve hukuksal boyutunu uzmanlara sordu. Eski TÜİK Başkanı Birol Aydemir, devlete, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’daki konutlarına yüzde 550 zam yaptığını hatırlatarak “Bu artış fahiş olmuyor mu?” sorusunu yöneltti.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sona erdi: Enflasyonda tek hane mesajı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu, ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Akbelen Ormanı’nda milletvekillerine jandarma müdahale etti

Akbelen Ormanı’na açılmak istenen maden sahasına karşı köylülerin direnişi üçüncü gününde sürüyor. Jandarma, barikatları kaldırmak isteyen köylülere müdahale etti. Direnen köylülere ve bölgede bulunan milletvekillerine gazlı ve sulu müdahalede bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Tanju Özcan, CHP’den ihraç edildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partiden ihracına karar verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

“Sabrımız bitti” diyerek zamlara isyan etmişti: AKP, Hacer Çınar’ın istifasını istedi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Rabbim, lütfen benim ömrümü ona ver” diyen Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, zamlara ve hayat pahalılığına “Artık sabrımız bitti” diyerek tepki göstermişti. AKP İl Başkanlığı tarafından Çınar’ın istifasının istendiği öğrenildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Üst düzey Rus yetkiliden Erdoğan’a suçlama: Verdiği sözleri tutmadı

Rusya Devlet Duması Başkan Yardımcısı Pyotr Tolstoy, Putin’in verdiği sözleri her zaman tuttuğunu ancak Erdoğan’ın verdiği sözleri ihlal ettiğini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

CHP’li Tutdere: KYK yurtlarında kalan depremzedeler icra yoluyla çıkarılıyor

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait yurtlara yerleştirilen depremzedelerin odalarından çıkarılmak istendiğini belirterek, konuyu TBMM’ye taşıdı. Tutdere, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, “Boşaltmadıkları takdirde icra yoluyla yurtların boşaltılacağı, yemek, su ve benzer insani ihtiyaçlarının karşılanmayacağı yönünde baskı yapıldığı belirtilmektedir” dedi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayın