10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
31 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.TÜRK-İŞ açıkladı: Asgari ücret açlık sınırının altına düştü Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Temmuz 2023’e ilişkin açlık...

31 Temmuz 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

TÜRK-İŞ açıkladı: Asgari ücret açlık sınırının altına düştü

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Temmuz 2023’e ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı. TÜRK-İŞ’in çalışmasına göre açlık sınırı 11 bin 658, yoksulluk sınırı 37 bin 974 liraya yükseldi. Böylece 11 bin 402 lira olan asgari ücret açlık sınırının altına düşmüş oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Gazeteci Merdan Yanardağ‘ın tutukluğuna yapılan itiraz bir kez daha reddedildi!

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın tutukluğuna yapılan itiraz bir kez daha reddedildi. TELE1, Yanardağ’ın tutukluluğuna itiraz için AYM’ye başvuru yapacak.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Özgür Özel: Tabanda daha önce yaşanmamış bir öfke var, süratle devrim şart

CHP Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Değişim” taleplerini bir kişiye indirgemenin doğru olmadığını belirterek, yeni örgütlenme modeli önerdi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

RTÜK toplumsal şiddete çözümü “göstermemekte” buldu: Yoğun şiddet haberlerine yer verilmesi kabul edilebilir değil

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), görsel ve işitsel medyada şiddet içeriklerine yer verilmesinin doğru olmadığına dair bir bildiri yayımladı. Uyarıların dikkate alınmadığı durumda yaptırım uygulanacağını söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Valilik “Kesim işlemleri tamamlandı” demişti: Akbelen’de hızar sesleri yükseldi

Muğla Valiliği’nce dün yapılan basın açıklamasında, Akbelen Ormanı’nda maden için ağaç kesimi çalışmalarının tamamlandığı duyurulmuştu. Gazeteci Hakan Tosun, bölgeden paylaştığı videoda kesimin yeniden başladığını duyurdu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Hatay Dikmece’de topraklarını savunan köylülere jandarma copla müdahale etti: 7 kişi gözaltına alındı

Hatay Dikmece’de tarım arazileri ve zeytinliklerinin kamulaştırılmasına karşı arazilerini savunan köylülere jandarma copla müdahale etti. Müdahale sırasında köylüler jandarmaya “vurmayın” diye bağırırken, çıkan arbedede bazı köylüler fenalık geçirdi, bazıları da bayıldı. Jandarma Dikmece köylülerinden 7 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Zorlu’dan “AKP ve MHP’yi destekleyelim diyen” Hatipoğlu’na: Açıklamaları kurumsal kimliğimizi temsil etmiyor

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde CHP ile birlikteliğe karşı olduğunu ve Eskişehir özelinde AK Parti ve MHP’nin desteklenebileceğini söyleyen İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun açıklamalarının partinin kurumsal kimliğini temsil etmediğini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Esenyurt’ta öldürülen gencin babası cinayete sebep gösterilen paylaşım hakkında konuştu: “Niye icra yolladınız”

Esenyurt’ta tekel bayisine yapılan silahlı saldırıda hayatını kaybeden Yunus Emre Erzen’in (24) babası Cantürk Erzen yaşananları anlattı. Erzen, “Bana icra kağıdı gönderdiler. Ben zaten borcumu ödeyen bir insanım. ‘Bana niye icra gönderdiniz?’ diye bunu WhatsApp’ta paylaştım. Bu benim oğlumu öldürmeye bir sebep mi? Biz 10 senedir birbirimizi tanıyoruz, senelerdir ticaret yapıyoruz. Almışızdır, vermişizdir, eksik olmuştur, fazla olmuştur ama kan davalık bir olayımız yok. Benim ailem ile bir hesabınız varsa Batuhan’a neden sıktınız?” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Milli voleybolcu Hande Baladın’a asit tehdidi: İntikam almadan ölmeyeceğim!

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Hande Baladın, takıntılı bir kişinin kendisini, “Yüzüne asit atacağım. Senden intikam almadan ölmeyeceğim” ifadesiyle tehdit etmesi üzerine suç duyurusunda bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Pazara giden vatandaş, Erdoğan’a seslendi: Biraz halkın arasına karışsın, tam bir rezaleti yaşıyoruz

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın gezici “muazZAM Bir Sergi”sini gezen ve pazar alışverişi yapan emekli öğretmen Nermin Erçetin, “Tam bir rezalet yaşıyoruz. Saraydan galiba insanların bu çektiği sıkıntıyı görmüyorlar. Her şeyi tozpembe gösteriyorlar yandaşları. Milletin yarısı aç, yarısı tok, çocuklar aç kalıyor. Okula veliler çocuklarının yanlarına yiyecek bile koyamıyor. Millet ne yapacağını şaşırdı. Bu saray keyfine bakıyor. Erdoğan’a da sesleniyorum, biraz çıksın halkın arasına karışsın” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız