10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
2 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik. Bakan Şimşek: Depremden etkilenen esnafın kredi borçları 6 ay ertelenecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında...

2 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Bakan Şimşek: Depremden etkilenen esnafın kredi borçları 6 ay ertelenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını açıkladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

CHP’li Narlıdere Belediye Başkanı, canlı yayında beyin kanaması geçirdi

İzmir’de CHP’li Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, internet sitesi yayını sırasında beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Ümit Özdağ, “Akbelen” için Limak’ın önünde: Çevre katliamına tek kelime etmeyen Erdoğan’dır

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Limak Holding önünde Akbelen’de yaşanan ağaç katliamına ilişkin basın açıklaması yaptı. “Çevre katliamına tek kelime etmeyen Erdoğan’dır” diyen Özdağ, “Akbelen’de bir doğa katliamı yaşanıyor” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Ticaret Bakanlığı: Sıfır araca ulaşım sorunu çözüldü, fiyatlar düştü

Ticaret Bakanlığı’nca, otomotiv sektöründe fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı alınan tedbirler sonucunda; kanun dışı ilan sayılarında ciddi düşüş sağlandığı, galerilerde sıfır otomobillere ulaşım sorununun ortadan kalktığı, fiyatların 3 haftadır artış göstermediği ve yer yer düşüşler de gözlemlendiği açıklandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan yeni açıklama: Değişim makamın üzerinde…

CHP’de değişim tartışmaları devam ederken İBB Başkanı İmamoğlu’ndan bir açıklama daha geldi. İmamoğlu, “Değişim makamın üzerinde. Mutlaka bir ajandamız olacak” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Akbelen’deki orman direnişi 10. gününde | Son ağaçların gölgesine sığınan jandarmaya tepki: Korumuyorsanız yararlanmayın!

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı, Limak Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan YK Enerji’nin termik santrallerine kurban edildi. Akbelen Ormanı’nda jandarma sabah saatlerinden itibaren alanda kalan son ağaçların gölgesine sığınmak üzere aktivistlere karşı kurduğu barikatı daralttı. Aktivistler, jandarmanın tutumuna tepki gösterdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kılıçdaroğlu, emeklilerle bir araya geldi: Bir kanun çıktı, kanuna itiraz ettim; ama kimse kusura bakmasın, herkes sessizliğini korudu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği’ni (TÜMEMEKDER) ziyaret etti. Burada emekliler ile bir araya gelip, sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, “14 milyon emekli, açlık sınırının altında bir aylığa mahkum ediliyor. Asıl beka sorunu budur. Haklarınızı savunun” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

CHP’li Tanal’dan MHP lideri Bahçeli hakkında suç duyurusu

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, kendisine “müstevli işbirlikçisi”, “müsvedde” dediği iddiası ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında “Kamu Görevlisine Görevinden Dolayı Alenen Hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

“Pazarlık” usulüyle Rönesans Holding’e verilmişti: Şehir hastanesi ihalesi iptal edildi

İstanbul’un en stratejik noktalarından birine yapılacağı belirtilen Rönesans Holding’e verilen Sancaktepe Şehir Hastanesi’nin ihalesi iptal edildi. 14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala Sancaktepe Şehir Hastanesi için apar topar bir ihale düzelendi. Hastanenin İstanbul’un tek askeri havalimanı olan, Sancaktepe’deki 4’üncü Kara Havacılık Alay Komutanlığı’na bağlı Şehit Binbaşı Bülent Bulut Kışlası’na yapılacağı bildirildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Alışveriş poşetine zam geldi: Vatandaşa yansımayacak

Çevre Kanunu’na göre, marketlerin piyasaya süreceği her poşet karşılığında devlete ödeyeceği tutarın 38,5 kuruş olarak devam etmesi kararlaştırıldı. Bu sayede, tüketicilerin poşetlere ödeyeceği tutar da 25 kuruşta sabit kaldı. Ayrıca, geri kazanım katılım payı tutarları da lastik, akümülatör, pil, madeni yağ, elektrikli ve elektronik eşya, ilaç, plastik, cam, metal, ahşap, kompozit ambalajlar için düzenlendi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın