10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
3 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Son 1,5 yılın zirvesinde: Enflasyon temmuz ayında çift haneye dayandı!Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı....

3 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Son 1,5 yılın zirvesinde: Enflasyon temmuz ayında çift haneye dayandı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, aylık enflasyon 9.49 yıllık enflasyon ise 47.83 oldu. Böylelikle enflasyonda yıllık bazda sekiz aydır devam eden düşüş serisi temmuz ayı itibariyle son bulurken aylık enflasyon da 1.5 yılın zirvesine çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

TSK’nın yeni komuta kademesi belli oldu: Genelkurmay Başkanlığı’na Orgeneral Metin Gürak atandı

Yüksek Askeri Şura, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Şurada, TSK’nın yeni komuta kademesi belirlendi. Yaşar Güler’in Milli Savunma Bakanı olmasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığına, Orgeneral Metin Gürak getirildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Dış ticaret açığı temmuzda 12,4 milyar dolar oldu

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, dış ticaret açığı temmuzda 12,4 milyar dolar oldu. 7 aylık dış ticaret açığı 73,6 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Bakan Şimşek: Dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyeceğiz

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamının ardından “Mali tedbirler, döviz kuru gelişmeleri ve ücret artışlarının etkisiyle enflasyon Temmuz’da yıllık yüzde 47,8 ile piyasa beklentileriyle uyumlu gerçekleşti” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, dezenflasyon sürecini mali disiplinle destekleyececeklerini söyledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Kılıçdaroğlu’na göre değişim tartışmalarının arkasında basın var

CHP’de seçimlerin ardından başlayan değişim tartışmalarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir araştırma sunulduğu öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun, “Halkın yüzde 80’i, partililerin de yüzde 68’i değişim istiyor, halkı duymuyor musunuz” sorusuna, “Bu tür talepler yoktu, bir hafta içerisinde basının gündeme taşıması ile bu tartışmalar başladı” yanıtını verdiği iddia edildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Memur, emekli maaşlarına zam ile kira artış oranı belli oldu

Temmuz ayına ait enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından; memur, memur emeklisi, SGK, Bağ-Kur emeklilerinin enflasyon farkı oranı ile iş yerlerine özel kira artış oranlarını da belirledi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Devlet korumasındaki çocukların tarikat yurduna yollanmasıyla ilgili haberlere erişim engeli

İstanbul Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü sorumluluğundaki Çocuk Evleri’nde kalan devlet korumasındaki çocukların bir tarikatın 40 günlük eğitim kampına yollandığıyla ilgili dört haber, İstanbul 5. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 2 Ağustos tarihli kararıyla erişime engellendi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Meclis’te odası olmayan vekiller için çalışma başlatıldı: Personel odaları makam odası haline getiriliyor

TBMM Başkanlığı, yeni dönemde odası bulunmayan milletvekilleri için personele ait bazı odaları boşaltarak makam odası yapımına başladı. Milletvekillerine makam odası yapılması için odalarından çıkarılan Meclis personeli ise “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tasarruf diyor, ancak Meclis’e uğramadı. Meclis Ana Bina’da 10 tane eski Meclis Başkanı odası var. Eski milletvekillerinin kurduğu ve odası kullanılmayan Parlamenterler Derneği var. Eski Meclis Başkanları ve derneğin odası dururken personeli odasından çıkardılar. TOKİ eliyle yeni oda yapıyorlar. Tasarruf diyorlar ama yeni odaların yapım maliyeti pahalıya gelecek” diyerek tepkisini dile getirdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Taksim metrosunda tacizciyi döven antrenör Feray Açıkgöz: Çok sert kayaya çarptı, yine olsa yine yaparım

Taksim metrosunda kadınları çeken Lübnanlı erkek turisti döven antrenör Feray Açıkgöz, “Bu defa çok sert kayaya çarptı. Bundan sonra da böyle olacak. Yine olsa yine yaparım” dedi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayın

Mustafa Sarıgül’den değişim isteyen isimlere: Kaybın sorumlusu sizsiniz

CHP’de değişim isteyen isimlerin seçim çalışmalarının başında olduğunu söyleyen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, “Değişim isteyenler, aslan parçaları siz zaten işin başındaydınız. Kaybın sorumlusu sizsiniz” diye konuştu.

Haberin tamamını okumak için tıklayın