10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
28 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.Bahçeli’den Akşener’in “tek başına seçime girme” çağrısına yanıt: Akıl tutulması!MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı...

28 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

Bahçeli’den Akşener’in “tek başına seçime girme” çağrısına yanıt: Akıl tutulması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “yerel seçimlere yalnız girilmesi” çağrısına ilişkin olarak, “Bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. İttifaklara hem açık kapı bırakıp hem de tek başına seçime girmekten bahsetmesi sadece tutarsızlık değil, bununla beraber akıl tutulmasıdır” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Merkez Bankası piyasaya 928 milyon dolar daha döviz sattı

Ekonomist Uğur Gürses, Merkez Bankası’nın faiz artışının hemen sonrasında 1 milyar dolar satmasının ardından döviz satışına devam ettiğini yazdı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kılıçdaroğlu: Saray ve şürekasının desteğiyle Türkiye uyuşturucunun pazarı haline geldi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ‘Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu‘ dediği operasyonda nasıl olduysa herkes serbest kaldı. İsrail Dışişleri Bakanı ise, Türkiye’de uyuşturucu kaçakçılığından 10 yıl hüküm giyen Danny Awka’nın diplomatik temas sonucunda serbest bırakılacağını açıkladı ve dışarıdan talimat alan Saray Hükümeti uyuşturucudan hükümlü İsrailli’yi bıraktı. Malum papazı da böyle bırakmıştı… Türkiye eskiden uyuşturucunun transit bölgesiydi. Şimdi ise Saray ve şürekâsının desteğiyle Türkiye uyuşturucunun pazarı haline geldi. Saray iktidarı resmen, çocuklarımızı uyuşturucu baronlarına kurban verdi. Ne uğruna? Üç gün daha iktidarda kalmak uğruna. Uyuşturucu parası ile cari açığı finanse edebilmek uğruna” açıklamasını yaptı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ömer Çelik’ten Kılıçdaroğlu’na: Açıklamasını CHP’li seçmen bile anlayabilmiş değil

AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklamalarda bulunuyor. Çelik Bugünkü iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yok” diyen Kılıçdaroğlu’na yönelik “Bu açıklamasını CHP’li seçmen bile anlayabilmiş değil” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı hakkında “örgüt” davasından beraat

Organize suç örgütü kurmaktan hükümlüyken Nisan 2020’de çıkarılan infaz düzenlemesi ile tahliye edilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı’nın, Ankara’da “suç örgütü kurmak ve tehdit” suçlarından 36 kişi ile birlikte yargılandığı bir başka davadan beraat ettiği ortaya çıktı. Mahkeme, beraat kararına “kurduğu örgüt ile eylemler arasındaki bağlantının tespit edilemediği, sanıkların da suç işlemek amacıyla bir araya geldiklerine dair delil olmadığı” gerekçesini gösterdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

HSK’dan, “İmamoğlu davasına bakacak başkanın yeri değiştirildi” iddialarına ilişkin açıklama

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), İmamoğlu’na verilen 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve “siyasi yasak” kararının istinaf aşamasına bakacak olan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 24. Ceza Dairesi’nin başkanı ve bir üyesini görevden aldığına dair haberleri yalanladı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

CHP’li Başarır’dan Akşener’in açıklamalarına yanıt

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in isim vermeden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Ne acıdır ki sadece iktidar mensuplarıyla değil, biz âdeta bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettik” açıklamalarına yanıt verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Yerel seçim projeksiyonu: 14 Mayıs oy oranlarına göre 8 büyükşehirde partilerin durumu

14 Mayıs 2023 Meclis seçimleri sonuçlarına göre yerel seçimlere ittifaksız girilen senaryoda CHP’nin adaylarının kazandığı İstanbul, Ankara, Adana ve Hatay belediyeleri AKP kazanıyor. İttifakların korunması halinde ise muhalefet bloğu Balıkesir ve Denizli büyükşehir belediyelerini de alabilir.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

AKP’li belediye, bataklığa inşa edilen konutları satışa çıkardı

AKP’li Güngören Belediyesi’nin bataklık zeminde inşa ettirdiği konutlar, Resmi Gazete’de yayımlanan ilanla satışa çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, karma eğitimi hedef aldı: Gençler okullarda birbirini taciz edebilirler

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Mutlaka müfredatımızı sil baştan gözden geçirecek bir eğitim devrimine ihtiyacımız var. Karma eğitimin devam ettiği okullarda gençler birbirini taciz edebilirler” dedi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız