10 başlıkta bugün neler yaşandı?

10 başlıkta bugün neler yaşandı?
29 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan Ankara ve İstanbul sorusuna yanıt: Kendi adaylarımızı çıkaracağızİYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı...

29 Ağustos 2023’ün öne çıkan haberlerini okuyucularımız için derledik.

İYİ Parti Sözcüsü Zorlu’dan Ankara ve İstanbul sorusuna yanıt: Kendi adaylarımızı çıkaracağız

İYİ Parti Sözcüsü ve Medya İlişkileri Başkanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’da aday çıkarıp çıkarmayacaklarına yönelik soruya, “Kendi adaylarımızı çıkaracağız. Bunun hazırlık ve çabası içerisindeyiz. Çok kısa bir sürede bu hazırlıkları tamamladığımızda milletimizle bilgisini paylaşacağız” yanıtını verdi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İBB’nin ‘kaçak yapı’ yıkımına polis engeli: Valilik devreye girdi

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi’nde bulunan yeşil alana kaçak olarak inşa edilen satış ofisinin yıkımına bir kez daha engel olundu. Devletin zabıtası ile devletin polisi yine karşı karşıya getirildi. Mahkeme kararları İBB lehinde olduğu halde İstanbul Valiliği devreye girdi, yıkım durduruldu. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Türk-İş: Yoksulluk sınırı 40 bin liraya dayandı

Türk-İş’in Ağustos ayına ilişkin açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre gıda enflasyonu aylık yüzde 4,64 olurken açlık sınırı da 12 bin lirayı aştı. Bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ de aylık 15 bin 813 liraya ulaştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Görev yeri değişince mobese görüntüleri ortaya çıkmıştı: Valinin oğluna, 2 kişinin öldüğü kazada 2 yıl 11 ay hapis

Karabük’te, geçen yıl iki otomobilin kavşakta çarpıştığı, Salih (71) ve Behiye Portakal (69) çiftinin öldüğü kazada, tutuksuz yargılanan dönemin Karabük Valisi Fuat Gürel’in oğlu Ali Emre Gürel (21), ‘Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan, 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıkarken, ölen çiftin oğlu Erdem Portakal’a icra dairesinden Ali Emre Gürel’in otomobilinde meydana gelen 174 bin 258 TL’lik hasarın ödeme emri gönderildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Ekonomi Koordinasyon Kurulu: Hedef tek haneli enflasyon

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sonrası yapılan açıklamada, parasal sıkılaştırma süreci ile fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması ve beklentilerin çıpalanması sonucunda, dezenflasyonun mümkün olan en kısa sürede tesis edilmesi ve enflasyonun orta vadede tek haneli seviyelere düşmesinin hedeflendiği bildirildi.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

“21 yılda Bakırköy büyüklüğünde arazi yabancılara satıldı”

Barınma krizi devam ederken, diğer taraftan yabancılara taşınmaz satışı son sürat devam ediyor. CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın yazılı soru önergesine yanıt veren İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, 1 Ocak 2002’den 19 Temmuz 2023’e kadar yabancılara 28 milyon 320 bin 28 metrekare arazi, 289 bin 412 adet konut-işyeri satıldı. Bu dönemde satılan arazi satış adedi ise 15 bin 812 oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi yetkilileri Akşener’in konuşmasını değerlendirdi: Sadece Kılıçdaroğlu kaybetmedi, hep birlikte kaybettik

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ağustos’ta gerçekleştirdiği konuşma gündemdeki yerini korurken, DEVA, Gelecek ve Saadet Partisi yetkilileri konuşmaya ilişkin değerlendirme yaptı. Millet İttifakı’nın adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Akşener’in sözlerine ilişkin soruyu, “Yanıtlarsam Sayın Akşener’e nezaketsizlik yapmış olurum” diyerek yanıtlamıştı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Kaymakam tayin oldu: Yasak kararı verecek kaymakam bulunamayınca eski tarihli olan devreye sokuldu

İstiklal Caddesi’nde kayıp yakınlarını bulabilmek için basın açıklaması yapmaları düzenli olarak engellenen Cumartesi Anneleri ile ilgili bir yasaklama kararı daha ortaya çıktı.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

Bahçeli, güreş ağası oldu

Adana’nın merkez ilçesi Karaisalı’ya bağlı Kızıldağ Yaylası’nda düzenlenen 538. Geleneksel Kızıldağ Karakucak Güreşleri sona erdi. Gelecek yılın güreş ağası ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu.

Haberin tamamını okumak için tıklayınız

İYİ Parti'den, Levent Gültekin'in "Meral Akşener’e giden tehdit maili" iddiasına yanıt: Başka bir parti genel başkanı ile ilgili

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, yorumcu ve yazar Levent Gültekin’in gündeme getirdiği, "Akşener'e tehdit maili" iddiası hakkında, "Biri 25 Şubat'ta, biri 2 Mart'ta düşen spam mailler var. O mailde iddia edilen Sayın Gültekin’in iddiası da aslında bir başka parti genel başkanıyla ilgili" yanıtını verdi. 

Haberin tamamını okumak için tıklayınız