‘15 Temmuz’da kayıplara karışan bakanı bankaya atadılar’

‘15 Temmuz’da kayıplara karışan bakanı bankaya atadılar’
Kamu bankalarına yapılan atamalarla ilgili tartışmalar bitmiyor. Konuya ilişkin çarpıcı bir iddiada bulunan AK Parti’li Mehmet Metiner, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bırakan dönemin bakanlarından...

Kamu bankalarına yapılan atamalarla ilgili tartışmalar bitmiyor. Konuya ilişkin çarpıcı bir iddiada bulunan AK Parti’li Mehmet Metiner, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yalnız bırakan dönemin bakanlarından birisinin devlet bankalarından birine yönetim kurulu üyesi olarak atandığını söyledi.
Devlet bankalarına yapılan atamalarla ilgili tartışmaların fitilini ateşleyen AK Parti Eski Milletvekili Mehmet Metiner, Twitter hesabından ilginç bir iddiayı gündeme getirdi.
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinde İstanbul’a yanında bir bakanla geldiğini öne süren Metiner, ilk başta ismini açıklamadığı bakanın gece kayıplara karıştığını söyledi.
Metiner Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “"15 Temmuz akşamı İstanbul’a birlikte indiğimiz bir bakanımız o gece kayıplara karıştı. O eski bakan şimdi devlet bankalarımızdan birine yönetim kurulu üyesi olarak atandı. Bu kıssadan nasıl bir hisse çıkar bilmiyorum. Bildiğim siyasetin işine akıl sır ermiyor" diye konuştu.
Metiner’in bu paylaşımı akıllara önceki dönemlerde AK Parti hükümetlerinde bakanlık yapan Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Çelik ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkanı Andülkadir Aksu’yu getirdi.
Ancak daha sonra ikinci bir açıklama yapan Metiner, kastettiği kişinin dönemin Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak olduğunu belirtti. Metiner, “15 Temmuz hassasiyetimden dolayı içime sinmeyen bir olayı eleştirmek istedim. 15 Temmuz’da Reis’i yalnız bırakanların, canının derdine düşenlerin gönlümde zerre kadar değeri yoktur” dedi.