19 yangından 16'sı kontrol altına alındı: Hatay, Mersin ve Çanakkale'de müdahaleler sürüyor

19 yangından 16'sı kontrol altına alındı: Hatay, Mersin ve Çanakkale'de müdahaleler sürüyor
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gün içinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını; Hatay, Mersin ve Çanakkale'de müdahalenin sürdüğünü duyurdu.Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçişleri...

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, gün içinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını; Hatay, Mersin ve Çanakkale'de müdahalenin sürdüğünü duyurdu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yla birlikte Hatay Belen'de devam eden orman yangınına ilişkin inceleme yapmak üzere bölgeye gitti.

Yetkililerden bilgi aldıktan sonra açıklama yapan bakan Yumaklı, gün içinde çıkan 19 orman yangınından 16'sının kontrol altına alındığını açıkladı. Yumaklı Hatay, Mersin ve Çanakkale'deki yangınlara müdahalenin sürdüğünü ifade etti.


İbrahim Yumaklı, saat 16.27 civarında Çanakkale'de çok geniş bir alanda hızlı bir rüzgarla birlikte başlayan başka bir yangının meydana geldiğini ve bu yangında da yaklaşık 500 hektarlık alanın etkilendiğini aktardı: "Halihazırda Çanakkale'de şu anda 2 gece görüşlü hava aracıyla birlikte arkadaşlarımız müdahaleye devam ediyor. Bundan yaklaşık bir yarım saat sonra 17.00 gibi Mersin Gülnar'da başladı. Yine buraya da yaklaşık 12 hava aracı yönlendirildi. Halihazırda şu anda orada da 3 gece görüş hava aracı ve diğer kara araçlarıyla müdahaleler sürüyor. Sabah 06.55'ten bu ana kadar yaklaşık 19 yangın, orta ve üstü çıktı. Bunların 16'sına müdahale edildi ve an itibarıyla kontrol altına alındı. Şu anda sorunumuz bu 3 yangın, bunlara konsantre olmuş vaziyetteyiz." (DHA)