3 ay önce açılan Defne Devlet Hastanesi'ni ikinci kez su bastı!

3 ay önce açılan Defne Devlet Hastanesi'ni ikinci kez su bastı!
6 Şubat depremlerinin ağır şekilde vurduğu Hatay'da 21 Mayıs'ta açılan Defne Devlet Hastanesi'ni 2. kez su bastı. Hastaneyi açıldıktan 2 gün sonra da su basmıştı.Hatay'da bugün şiddetli yağış etkili oldu. Samandağ ilçesinde,...

6 Şubat depremlerinin ağır şekilde vurduğu Hatay'da 21 Mayıs'ta açılan Defne Devlet Hastanesi'ni 2. kez su bastı. Hastaneyi açıldıktan 2 gün sonra da su basmıştı.

Hatay'da bugün şiddetli yağış etkili oldu. Samandağ ilçesinde, depremde ağır hasar gören 2 katlı bina çökerken İskenderun'da ise Atatürk Anıt Alanı'nda su seviyesi yükseldi; bazı konteynerlerde depremzedelerin eşyaları ıslandı.

Meteoroloji'nin "sarı uyarı" verdiği ilde yeni açılan Defne Devlet Hastanesi'ni yine su bastı. Türk Tabipleri Birliği (TTB), hastanedeki elektronik ve tıbbi araç-gereçlerin güvenliği başta olmak üzere her türlü önlemin alınması için çağrı yaptı.

"Yağış uzun süreli ve şiddetli olmamasına rağmen"

TTB'nin sosyal medya hesabında paylaşılan açıklama şöyle:

"Hatay'da çok uzun süreli ve şiddetli olmamasına karşın yaşanan yağış sonrası Defne Devlet Hastanesi'ni bir kez daha su bastı. Depremin üzerinden 200 günü aşkın zaman geçmişken sağlık kurumlarının yetersizlikleri, her geçen gün acı bir biçimde karşımıza çıkmaktadır. Kamu otoritesine hızlı olduğu kadar sağlıklı yapılar inşa edilmesi gerektiğini hatırlatıyor; hastanedeki elektronik ve tıbbi araç-gereçlerin güvenliği başta olmak üzere her türlü önlemi alma çağrısı yapıyoruz."

Gökhan Zan: Normalleşmeye adım adım yaklaşıyoruz!

Hatay’da yaşayan eski futbolcu Gökhan Zan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla şehirdeki son durumu gözler önüne serdi. Yaşanan kısa süreli yağışın adeta gölete çevirdiği Hatay sokaklarını gösterdiği paylaşımında Zan, “Mâlum önümüz kış. Kışa hazırlıklar tamam!!! Hatay’da bugünkü son durumumuzdan bir kesit ile sizleri bu görüntülerle baş başa bırakıyoruz… Normalleşmeye adım adım yaklaşıyoruz!!! Hatay’dan herkese sevgiler” ifadelerini kullandı.