3 Temmuz, insanlık tarihinin yaşadığı "en sıcak" gün oldu

3 Temmuz, insanlık tarihinin yaşadığı "en sıcak" gün oldu
3 Temmuz 2023 tarihi, 17.01°C ile insanlık tarihinde yaşanan en yüksek küresel ortalama sıcaklığın kaydedildiği gün oldu.ABD‘de bulunan Maine Üniversitesi‘nin İklim Değişikliği Enstitüsü‘ne bağlı Climate Reanalyzer platformu...

3 Temmuz 2023 tarihi, 17.01°C ile insanlık tarihinde yaşanan en yüksek küresel ortalama sıcaklığın kaydedildiği gün oldu.

ABD‘de bulunan Maine Üniversitesi‘nin İklim Değişikliği Enstitüsü‘ne bağlı Climate Reanalyzer platformu tarafından sağlanan veriler, 2023 yılındaki ortalama sıcaklıkların genelde önceki yıllara göre yüksek seyrettiğini, 3 Temmuz’da ise 17,01℃ ile insanlık tarihinin rekorunun kırıldığını gösteriyor.

"Dün tarihte insanın yaşadığı en sıcak gün oldu"

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İklimBU) Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, sosyal medyada yaptığı paylaşımda 3 Temmuz 2023’te kaydedilen 17,01°C‘nin günlük bir ölçüm olsa da insanlık tarihinde kaydedilmiş en yüksek ortalama sıcaklık olması nedeniyle önem taşıdığını vurguladı.

Kurnaz, "3 Temmuz Pazartesi günü küresel ortalama sıcaklık 17,01℃ olarak ölçüldü, bu şimdiye kadar yaşadığımız en sıcak gündü. Tekrar edeyim: DÜN TARİHTE İNSANIN YAŞADIĞI EN SICAK GÜNDÜ" ifadelerini kulllandı.