“4 yeni rektörün sıfır makalesi var”

“4 yeni rektörün sıfır makalesi var”
Son rektör atamalarına sosyal medya hesabından tepki gösteren Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Erhan Erkut, Ataması yapılan 6 rektörün endeksli dergilerde toplam makale sayısının yalnızca 3 olduğunu belirterek “4...

Son rektör atamalarına sosyal medya hesabından tepki gösteren Özyeğin Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Erhan Erkut, Ataması yapılan 6 rektörün endeksli dergilerde toplam makale sayısının yalnızca 3 olduğunu belirterek “4 yeni rektör sıfır makaleli “ dedi.


“Biz liyakat dedikçe makalesiz rektörler gelmeye devam ediyor. Sonra neden ilk bilmem kaçta üniversitemiz yok…” diyen Prof. Erhan Erkut, eleştirilerine şu sözlerle devam etti: “Dünyanın saygın üniversitelerinde Yardımcı Doçent bile olamayacak kişiler rektör yapılıyor. İnanılır gibi değil. Bu ülke için üniversiteler bu kadar mı değersiz? ‘Atanabilir’ bulduğunuz akademisyenler arasında hiç mi endeksli dergilerde 5-10 makalesi olanı yok? Acınası bir durum. Yarın 2.5 Milyon genç aylardır hazırlandıkları üniversite sınavı için saatlerce ter dökecek. Hayalini kurdukları üniversitelerin birçoğunun rektörlerinin bir tek endeksli dergi makalesi bile yok. Çok acı…”