50+1 geriliminin ardından Beştepe'de sürpriz buluşma

50+1 geriliminin ardından Beştepe'de sürpriz buluşma
AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. “Bu yüzsüz, erdemsiz, terbiyesiz kişilere gittikleri her platformda dersin verileceğine inanıyorum” diyerek Meral Akşener’i ve İYİ Partilileri...

AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. “Bu yüzsüz, erdemsiz, terbiyesiz kişilere gittikleri her platformda dersin verileceğine inanıyorum” diyerek Meral Akşener’i ve İYİ Partilileri hedef gösteren Erdoğan, muhalefetin seçimleri kazanması halinde de Türkiye’nin kaosa sürükleneceğini iddia etti.

Erdoğan, daha önce Rize’de bir saldırı girişimine maruz kalan Akşener için “Bunlar iyi günler, daha neler olacak neler” demiş, bir başka grup toplantısında Kılıçdaroğlu’nun linç girişimine maruz kaldığı görüntüleri izleterek ana muhalefet liderini “ders almamakla” eleştirmişti.

Erdoğan, “şehit yakınlarına hakaret edenlerin, bizim de milletimizin de gözünde milletvekilliği sakıt olmuştur (geçerliliği kalmamak, düşmek) “ açıklamasını yaptı. Erdoğan, “Her ne kadar bu çatı altında milletvekilliğinin gerektirdiği vakara, duruşa çıkmayanlar bulunsa da meclisimiz milletimizin göz bebeğidir” dedi ve şöyle devam etti:

“Genel Başkanı bir bayan olanın küfrü asla yenilir yutulur değil. Bir bayanın ağzından ‘yavşaklar’ diye bir ifade çıkar mı? Ne yazık ki bu çatının altı bunu da gördü. Bu çatının altı bu tür kadınlara asla müsaade etmez. Küfürbaz, terbiyesiz, erdemsiz kişilere dersin sandıkta verileceğine inanıyorum. Hani bacıydı kendisi de öbür tarafta bu kardeşimizin bacısına söverek ve kendisini tekmeleyerek cevap veriyorsunuz. Şehitlerinin emanetlerine saygı göstermeyenden bu millete hayır gelmez.”

Devamında CHP’ye yüklenen Erdoğan, “CHP yeminli Türkiye düşmanlarının ülke içindeki taşeronluğuna talip olmuştur. Pek çok kesime yönelik tehdit diliyle CHP artık fiilen de pozisyon değiştirmeye başlamıştır. Bir yanlarına güya milliyetçi bir partiyi, diğer yanlarına bölücü örgütün güdümündeki partiyi alan, arkalarına da kırık dökük kim varsa takan CHP zararlı bir oyun oynuyorlar. Eğer kazanırlarsa Türkiye sonu belirsiz bir kaosa sürüklenecektir” iddiasında bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısına da tepki gösteren Erdoğan, “Son günlerde bir de ‘Helalleşelim’ demeye başladılar. Bizim inancımızda helalleşme çok önemlidir. Kılıçdaroğlu, helalleşmeyi nasıl anlıyor önce ona bir bakalım. Bay Kemal önce benim başörtülü bacılarımdan git helallik dile. Utanmadan sıkılmadan hala kalkıyorsun ‘Onların hukukunu biz koruduk’. Hayatın yalan” ifadelerini kullandı.

50+1’DE KARAR MERCİ PARLAMENTODUR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, grup toplantısının çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yüzde 50+1 tartışmalarına değinen Erdoğan, “Bunların hepsi maalesef yalan dolan, bu tür şeyler. Bu konularla, özellikle Anayasa değişikliğiyle ilgili karar merci parlamentodur” dedi.

ERDOĞAN- BAHÇELİ GÖRÜŞTÜ AÇIKLAMA YAPILMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Meclis Grup toplantısı sonrası MHP lideri Devlet Bahçeli’yle görüştü. Beştepe’de basına kapalı yapılan görüşme, yaklaşık 45 dakika sürdü. Bahçeli, Erdoğan’a Türk dünyası haritası hediye etti. Görüşme sonrası herhangi bir açıklama yapılmadı.