7 gün evinde istirahat etti, 8. gün İBB’ye gitti gözaltına alındı

7 gün evinde istirahat etti, 8. gün İBB’ye gitti gözaltına alındı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘PKK üyeliği’ suçundan gözaltına alınan Şafak D.’nin adli sicil kaydının temiz olduğunu belirterek daha öncesinde bir bakanlıkta stajyer olarak çalıştığını kaydetti.Belediye,...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ‘PKK üyeliği’ suçundan gözaltına alınan Şafak D.’nin adli sicil kaydının temiz olduğunu belirterek daha öncesinde bir bakanlıkta stajyer olarak çalıştığını kaydetti.

Belediye, zanlının belediye binasında gözaltına alınmasını ‘İBB ve başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik kumpas benzeri girişimi’ olarak tanımladı.

SİLAHLI FOTOĞRAFLARI ÇIKTI
AA’nın dün yayınladığı haberde İstanbul polisinin 30 yaşındaki Şafak D.’yi PKK soruşturması kapsamında gözaltına aldığı belirtildi.

İBB’de Anadolu Yakası Sosyal Yardım Birimi’nde sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştığı belirtilen zanlının, Şırnak’ta 2016’da PKK’lılardan elde edilen fotoğraflarda, PKK’lılarla birlikte elinde uzun namlulu silahla görüldüğü kaydedildi.


İBB’YLE ÖRGÜT ARASINDA BAĞ KURULMAK İSTENDİ
İBB, haberler üzerine yayımladığı açıklamada hem zanlının resmi kayıtlarını paylaştı hem de gözaltı işleminin bir süre kaldığı hastane ya da ikametgahı yerine belediye binasında yapılmasını eleştirdi, İBB’yle terör örgütü arasında bağ kurulmak istendiğini belirtti.

İBB açıklamasında söz konusu kişinin proje bazlı ve sınırlı- süreli olarak çalıştığını, maaş ödemesini ILO ve Almanya Ulusal İşbirliği Teşkilatının yaptığını belirtti. İBB, Şafak D.’nin adli sicil kaydını paylaştı, belgede adli sicil kaydı olmadığı görüldü. İBB, Şafak D.’nin daha önce Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı kurumda çalıştığı bilgisini paylaştı.

İBB BİNASINDAN GÖZALTINA ALMAK İÇİN 8 GÜN BEKLENDİ
“İBB ve Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik kumpas benzeri girişimlerin de farkındayız” denilen açıklama şöyle devam etti:
“Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişinin emniyet güçlerince ilk araması, 19 Nisan 2022 günü Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüze gelinerek yapılmıştır. Söz konusu kişinin, ameliyat olacağı için idari izinli olduğu bilgisi emniyet güçlerine verilmiştir.

Terör örgütü üyesi olduğu iddia edilen kişi kendi adıyla 18 Nisan 2022 günü Haydarpaşa Numune Hastanesi’ne yatmış ve 20 Nisan 2022 günü taburcu olmuştur. 7 gün boyunca da kendi ikametgahında istirahat etmiştir.

Aradan geçen 8 günün ardından emniyet güçleri ne hastanede ne de ikametgahında gözaltı gerçekleştirmiş, adeta söz konusu kişinin İBB binasına girmesi için beklemiştir.

27 Nisan 2022 (bugün) saat 10:26’da Sosyal Hizmetler binamıza giren şahsın sadece 5 dakika sonra saat 10:31’de gözaltına alınmasını manidar buluyor ve konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”