8 Mart’a katılan kadınlara 7 yıl hapis istedi

8 Mart’a katılan kadınlara 7 yıl hapis istedi
İstanbul Beyoğlu’nda 8 Mart günü düzenlenen ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ sırasında attıkları sloganlar gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş’ suçlarından 17 kadının...

İstanbul Beyoğlu’nda 8 Mart günü düzenlenen ‘Feminist Gece Yürüyüşü’ sırasında attıkları sloganlar gerekçesiyle ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ ve ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüş’ suçlarından 17 kadının 7 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.

Sanıklardan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın kızı Zelal Buldan savunmasında, “Bulunduğum süre boyunca dağılmamız yönünde hiçbir şekilde anons yapılmadı. En ön sıradaydım, anons yapılsa duyardım, beraatimi istiyorum” diyerek suçlamaları reddetti. Sanık Merve Karakulakküçük ise, “20-30 bin kadının olduğu yürüyüşte atılan sloganların tespit edilmesi güçtür” dedi. Diğer sanıklar da suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler. Sanık avukatları suçun unsurlarının oluşmadığını, hakaret değil, espri ve politik eleştiriler yapıldığını savunarak derhal beraat talebinde bulundular.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NA DAVETİYE ÇIKARILACAK
‘Derhal beraat’ talebini reddeden mahkeme, ifadeleri alınan sanıkların duruşmadan vareste tutulmasına ve haklarındaki adli kontrol kararlarının kaldırılmasına karar verdi. Mahkeme, iddianame kapsamına göre Cumhurbaşkanlığı’na ihbar amaçlı davetiye çıkarılmasına da karar vererek duruşmayı 23 Eylül tarihine bıraktı.