9 ilde vakalar patladı

9 ilde vakalar patladı
Türkiye’de 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinin toplumda ‘salgın sona erdi’ algısı oluşturmasıyla vaka sayısı yeniden yükselmeye başladı. Vakaların sayısında artış yaşanan Adana, Kastamonu, Konya,...

Türkiye’de 1 Haziran’dan itibaren başlayan normalleşme sürecinin toplumda ‘salgın sona erdi’ algısı oluşturmasıyla vaka sayısı yeniden yükselmeye başladı. Vakaların sayısında artış yaşanan Adana, Kastamonu, Konya, Bitlis, Bursa, Niğde, Şanlıurfa, Ardahan, Diyarbakır için valiliklerden ve uzmanlardan uyarı yapıldı. Bu uyarıların en ilginci ise Adana’da camilerden gün boyu anons geçilmesi oldu.


Koronavirüsün Türkiye’yi 11 Mart’tan itibaren etkisi altına almasının ardından bir dizi kısıtlamalar ve yasaklar getirildi. Bu yasak ve kısıtlamalar, ‘yeni normal hayat’ adı altında maske, sosyal mesafe ve el hijyen kuralına uyulması ikazıyla 1 Haziran’dan sonra kaldırıldı.


GÜNLÜK VAKA BİN 500’Ü GEÇTİ
Ancak bu kurallara uyulmadığı için Türkiye’de virüs tespit edilen kişi sayısı bin 500’ü geçti. Bu kapsamda bazı illerde vaka artışı gözlemlenirken; Adana, Kastamonu, Bitlis, Bursa ve Adana’da vatandaşlar kurallara uyulması konusunda uyarıldı.


ADANA’DA GÜN BOYU ANONS
Adana’da da Türkiye’de olduğu gibi vaka sayısında artış gözlendiği için valilik tarafından gün boyu camilerden anons edilerek vatandaşların uyarılması ihtiyacı hissedildi. Kastamonu Valiliği, maske takma uyarısında bulundu. Valilikten yapılan açıklamada, Kastamonu merkez ve ilçelerinde koronavirüs vakalarında artış gözlendiği vurgulandı.


KONYA’DA HASTANE KAPASİTESİ DOLDU
Konya’da da normalleşme sürecinin ardından koronavirüs vakalarında artış yaşandı. Daha önce kentin pandemi hastanesi olarak belirlenen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Beyhekim Devlet Hastanesinin kapasitesinin vaka artışları nedeniyle dolduğu öğrenildi.


BİTLİS’TE SIFIRLANAN VAKA 118’E ÇIKTI
Vaka sayısının arttığı bir diğer il de Bitlis oldu. Bitlis Tabip Odası Başkanı Dr. Osman Fatih Şanlı, Diyarbakır’ın ardından kentte kısa süre önce sıfırlanan vaka sayısının başlayan normalleşme süreciyle yeniden artış göstererek 118’i bulduğunu söyledi.


NİĞDE VALİSİ:TIRMANIŞA GEÇTİ
Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, il genelinde koronavirüs vakalarının arttığını açıkladı ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ESNAF KEPENK KAPATTI
Şırnak’ın Cizre ilçesinde birçok mahalle ve sokak, koronavirüs vakalarındaki artış sonrası karantinaya alındı. Esnaf da kendi inisiyatifiyle kepenk kapatarak, “evde kal” çağrısında bulundu. Esnafın birçoğu, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla dükkanlarını halkın sağlığı için bir süre daha açmayacaklarını açıkladı.