ABD basını: İsrail, Hamas'ın tünellerine deniz suyu pompalamaya başladı

ABD basını: İsrail, Hamas'ın tünellerine deniz suyu pompalamaya başladı
ABD basınında çıkan haberlere göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Hamas'ın askeri karargah olarak kullandığı iddia edilen "tünelleri" deniz suyu ile doldurmarma başladı.Gazze'ye...

ABD basınında çıkan haberlere göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ordusu, Hamas'ın askeri karargah olarak kullandığı iddia edilen "tünelleri" deniz suyu ile doldurmarma başladı.

Gazze'ye yönelik ablukasını 7 Ekim'den bu yana sürdüren İsrail'ın saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 18 bini geçti. Gazze'deki hükümetin medya ofisinin yaptığı açıklamada ölenlerin en az 8 bininin çocuk, 6 bin 200'ünün de kadın olduğunu duyurdu.

The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre, ABD'li yetkililer, İsrail'in Hamas'ın tünel ağına pompa sistemiyle deniz suyuyla doldurmaya başladığını iddia etti.

Yetkililer, İsrail'in bu sistemle tünelleri yok etmeyi ve Hamas üyelerini sığınaklardan çıkarmayı hedeflendiğini belirtti. ABD'li bazı yetkililer plana ilişkin endişelerini dile getirirken, bazı yetkililer de ABD'nin tünellerin devre dışı bırakılmasını desteklediğini ve plana karşı çıkılmayacağını ifade etti.

İsrail'in şu ana kadar yaklaşık 800 tünel tespit ettiğini ancak tünel ağının bilinenden çok daha büyük olduğu belirtildi. .