ABD Dışişleri: Türkiye'nin AB üyeliği ve İsveç'in NATO'ya katılımı birbirinden ayrı meseleler

ABD Dışişleri: Türkiye'nin AB üyeliği ve İsveç'in NATO'ya katılımı birbirinden ayrı meseleler
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye’nin AB’de önünü açın. Finlandiya’nın önünü nasıl açtıysak İsveç’in de önünü açalım" açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı,...

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye’nin AB’de önünü açın. Finlandiya’nın önünü nasıl açtıysak İsveç’in de önünü açalım" açıklamasının ardından ABD Dışişleri Bakanlığı, "Türkiye'nin AB üyeliği ve İsveç'in NATO'ya katılımı birbirinden ayrı meseleler" dedi.

Erdoğan'ın, Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliğinin desteklenmesini talep etmesi üzerine Beyaz Saray'dan sonra bir yorum da ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlık'tan yapılan açıklamada, "Türkiye'nin AB hedeflerinin İsveç'in NATO'ya katılımına yönelik bir engel olması gerektiğine inanmıyoruz. Türkiye'nin AB üyeliği ve İsveç'in NATO'ya katılımı birbirinden ayrı meseleler" ifadeleri yer aldı.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "ABD, Türkiye'nin AB üyelik hedeflerini her zaman destekledi ve desteklemeye devam edecektir" denilmişti.

TIKLAYIN: Almanya Başbakanı Scholz Türkiye’nin AB üyelik sürecine kapıyı kapattı

Almanya Başbakanı Scholz da "Türkiye’nin AB üyeliği ile İsveç’in NATO üyeliği arasında ilişki yok" açıklamasını yapmıştı.