ABD’de FDA, sıtma ilacından onayı geri çekti

ABD’de FDA, sıtma ilacından onayı geri çekti
ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), başkan Donald Trump’ın ısrarla desteklediği sıtma ilacı hidroksiklorokinin koronavirüs hastalarında acil durumlarda kullanılması için verilen onayı iptal etti.Yeni bulgulara dayandığını belirten...

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), başkan Donald Trump’ın ısrarla desteklediği sıtma ilacı hidroksiklorokinin koronavirüs hastalarında acil durumlarda kullanılması için verilen onayı iptal etti.


Yeni bulgulara dayandığını belirten FDA, hidroksiklorokin veya klorokinin koronavirüs tedavisinde etkili olduğunu düşünmek için bir sebep olmadığını duyurdu. İlaca verilen onayın geri çekilmesi talebinin Biyomedikal Gelişmiş Araştırma ve Geliştirme İdaresi’nden (BARDA) geldiği belirtiliyor. Öte yandan Mart ayında Trump hidroksiklorokin kullanımının tıp tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biri olacağını iddia etmiş, ancak buna somut bir kanıt sunamamıştı. FDA’nın onayını geri çekmesine rağmen Trump ilaca olan desteğine devam etti. Başka ülkelerin ilaçla ilgili harika haberler sağladığını öne süren Trump, ABD’deki kurumlardan şikayet etti.