Açıklama Cumhur İttifakı’nı kaygılandırır

Açıklama Cumhur İttifakı’nı kaygılandırır
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağım, ben Başbakanlığa talibim” açıklamasına ittifak ortağı CHP tam destek verdi.CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akşener’in açıklamalarının...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, “Cumhurbaşkanlığına aday olmayacağım, ben Başbakanlığa talibim” açıklamasına ittifak ortağı CHP tam destek verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Akşener’in açıklamalarının ülkenin içinde bulunduğu buhrana itiraz edenler ve çözüm arayanlar için ön açıcı olduğunu söyledi. Açıklamanın sadece Cumhur İttifakı’nı kaygılandıracağını vurgulayan Özel, “Cumhur İttifakı dışındaki herkes içinde memnuniyet verici bir açıklamadır” ifadesini kullandı.

“ORTAK İSİM BELİRLENMEDİ”
Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili ortak bir ismin belirlenmediğini söyleyen Özel, “Üzerinde ortaklaşılan konu, nasıl bir cumhurbaşkanı ve nasıl bir geçiş süreci olacağına ilişkin. Bu konuyla ilgili çalışmalar yapılıyor ve bu sürecin son derece iyi gittiğini ifade etmek lazım” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Akşener’in açıklamaları için sadece, “Genel Başkanın açıklamalarına saygı duyuyorum” demekle yetindi.