Açım diyen çiftçi ‘izlemeye’ alındı

Açım diyen çiftçi ‘izlemeye’ alındı
AK Parti’nin Adıyaman’daki toplantısında Mahir Ünal konuşurken ‘Ak Partiliyim, işsizim, açım’ diyen çiftçi Ali Avcı toplantıdan çıkarıldıktan sonra yaşananları anlattı.Halk TV’de konuşan Avcı, “Ben oraya giderken...

AK Parti’nin Adıyaman’daki toplantısında Mahir Ünal konuşurken ‘Ak Partiliyim, işsizim, açım’ diyen çiftçi Ali Avcı toplantıdan çıkarıldıktan sonra yaşananları anlattı.

Halk TV’de konuşan Avcı, “Ben oraya giderken Adıyaman’da işsizlikten, yoksulluktan, derdimize bir çare bulmak için bir konuşma yapar diye gittim” dedi ve Ünal’ın konuşmasında Adıyaman’la ilgili hiçbir önerisinin, hiçbir çözümünün olmadığını gördüğünü söyledi. Bunun üzerine, “Ben işsizim, ben açım” diye tepki gösterdiğini anlatan Avcı, daha sonra ise emniyet mensubu birinin kendisini oturduğu yerden köşeye oturttuğunu ifade etti. Avcı, “Toplantıya katılanların ancak yüzde 10-15’i halktandı” ifadelerini kullandı.

‘BENİ TELEFONLA GERİ ÇAĞIRDILAR’
Gösterdiği tepkiden sonra Mahir Ünal’la salondaki polis aracılığıyla görüştürüldüğünü ifade eden Avcı şöyle konuştu:
“Beni telefonla geri çağırdılar, ‘Görüştüreceğiz’ diye. Kimse bana iş vermedi, bende gittim hazine arazisine çiftlik kurdum. Devlet destekli 100 bin TL kredi aldım. Adıyaman 3. Çevre Yolu oraya denk geldi ve yıktılar. Belediyeye gittim derdimi anlattım. Bana 3 bin TL para verdiler, başlarından savdılar. Ben üç tane çocuk okutuyorum, üniversiteye giden oğlumu göndermedim. Günde 50 TL ile geçiniyoruz. Türkiye’nin gerçekleri bu, üstünü örtmesinler.”

Avcı’nın bahsettiği görüntülerin bir kısmını Anadolu Ajansı servis etmişti. Görüntülerde yalnızca Avcı’nın “100 hayvanım var” sözlerine yer verilmişti.

‘BEN HALKIN TA KENDİSİYİM’
Avcı, “İşsizim, ben zengin değilim. Ben provakatör değilim. Ben halkın ta kendisiyim” şeklinde konuştu. Avcı, Mahir Ünal’la olan görüşmesini “Ben o odaya girdiğim anda hemen beni azarladılar. Ondan sonra İl Başkanı Mehmet Dağtekin, ‘Çık git’ dedi. Hatta Bakan bey (Mahir Ünal) dedi, ‘Bunu izlemeye alın’. Benim izlemeye alınacak hiçbir şeyim yok, her şeyim ortada” sözleriyle anlattı.