Adalet Bakanı: Adayımız Erdoğan’dır adaylığı yasaldır

Adalet Bakanı: Adayımız Erdoğan’dır adaylığı yasaldır
AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı olacağını açıklamasının ardından Anayasa’ya göre 3. kez aday olup olamayacağına ilişkin tartışmalar yeniden başladı.Aralarında...

AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın adayı olacağını açıklamasının ardından Anayasa’ya göre 3. kez aday olup olamayacağına ilişkin tartışmalar yeniden başladı.

Aralarında hukukçuların da olduğu pek çok kişi, ‘bir kimsenin en fazla iki defa cumhurbaşkanı seçilebileceği’ hükmünün yer aldığı Anayasa’nın 101. maddesini işaret ederek Erdoğan’ın 2023’te aday olamayacağını öne sürüyor.

İktidar kanadı ise Erdoğan’ın ‘Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde sadece bir kere seçildiği için adaylığının önünde bir engel bulunmadığını savunuyor.

BAKAN BOZDAĞ: ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DIR
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan’ın 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olup olamayacağına ilişkin tartışmalara yönelik açıklama yaptı. Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığının yasal olduğunu belirtti.

Bakan Bozdağ, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Adaylığı yasaldır” dedi.