Adana'da yapılan baskında 12 tane kesilmiş eşek bulundu!

Adana'da yapılan baskında 12 tane kesilmiş eşek bulundu!
Adana'da, kaçak et kesimi yapıldığı ihbarı alınan bir depoda 12 kesilmiş eşek, 2 kesilmemiş eşek ve 6 tane de at ele geçirildi. Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler Mahallesi'nde bir depoda kaçak at...

Adana'da, kaçak et kesimi yapıldığı ihbarı alınan bir depoda 12 kesilmiş eşek, 2 kesilmemiş eşek ve 6 tane de at ele geçirildi.

Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Bahçelievler Mahallesi'nde bir depoda kaçak at ve eşek kesimi yapıldığı bilgisini aldı. Harekete geçen ekipler adrese yaptığı baskında, 12 kesilmiş eşek, kesilmemiş 2 eşek ve 6 at ele geçirdi.

Polis ekiplerinin de destek verdiği çalışmada, eşekleri kestiği belirlenen 2 şüpheli gözaltına alındı. Eşek ölüleri iş makineleriyle taşınıp bir araziye gömülerek imha edildi. Kesilmeden kurtarılan hayvanlar ise barınağa teslim edildi. Depoda çok sayıda kemik olduğu da görüldü.

Tarım ve Orman Bakanlığı, konuyla ilgili yazılı açıklamada yaptı. Açıklamada, Adana'nın Yüreğir ilçesinde tek tırnaklı hayvan kesildiğine dair gelen ihbar üzerine İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile zabıta ve emniyet güçleri tarafından bir adrese baskın yapıldığı belirtilerek, "Yapılan baskında, canlı ve kesilmiş halde tek tırnaklı hayvanların bulunduğu tespit edilmiştir. Canlı olarak ele geçirilen tek tırnaklı hayvanlar yediemin olarak belediyeye ait hayvan barınağına teslim edilirken, kesilen hayvanlara ait et ve diğer parçalar ise imha edilmiştir. İlgili kişi hakkında adli işlem başlatılmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuş olup, ayrıca söz konusu kişiye idari para cezası uygulanmıştır. Halk sağlığını tehlikeye atan kişi/kişiler ile mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir" denildi. (DHA)