Adıyaman'da bir polis görev yaptığı karakolda iki polisi öldürdü

Adıyaman'da bir polis görev yaptığı karakolda iki polisi öldürdü
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Adıyaman'da bulunan Altınşehir Polis Merkezi Amirliği'nde bir polisin silahıyla yaraladığı 2 polisin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Altınşehir Şehit Ahmet Yıldırım Polis Merkezi'nde, bir polis memuru olan S.U.Ş., beylik tabancasıyla polis merkezi amiri Başkomiser K. Ü. ve asayiş şube ekipler amiri G. Ö.'ye ateş açarak ikisini de ağır yaraladı.

S.U.Ş. ise diğer polis memurları tarafından bacağından vurularak etkisiz hale getirildi. Olayın ardından polis merkezine çok sayıda polis ekibi ve sağlık personeli sevk edildi.

Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan polisler, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak, karakol amiri Başkomiser K. Ü. ve ekipler amiri G. Ö. tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Saldırgan S.U.Ş.'nin ise hastanede tedavi altında olduğu belirtildi. Polis merkezinde incelemeler devam ediyor.

İçişleri Bakanı olayı doğruladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi:

Bugün saat 20:15 sıralarında, Adıyaman Altınşehir Polis Merkezi Amirliği’nde görev yapan polis memuru S.U.Ş., kendi beylik silahıyla Polis Merkezi Amiri K.Ü ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekipler Amiri G.Ö.’yü yaralamıştır.

Olayın faili S.U.Ş, etkisiz hale getirilerek gözaltına alınmıştır.

Ağır yaralı olarak hastaneye sevk edilen Polis Merkezi Amirimiz K.Ü ve Ekipler Amirimiz G.Ö. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak maalesef şehit olmuştur.

Olayda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerimize sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Konuyla ilgili adli ve idari tahkikat başlatılmıştır.