Ahmet Davutoğlu: İktidarın tutumuna bakacağız, ülke menfaati söz konusuysa herkesle görüşürüz

Ahmet Davutoğlu: İktidarın tutumuna bakacağız, ülke menfaati söz konusuysa herkesle görüşürüz
Gazete Pencere Haber MerkeziGelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidar partisi AKP dahil herkesle görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu olumlu bir tutum sergilediğinde, geçmişteki...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, iktidar partisi AKP dahil herkesle görüşmeye hazır olduklarını söyledi. Davutoğlu, "Sayın Kılıçdaroğlu olumlu bir tutum sergilediğinde, geçmişteki CHP'yle mücadele etmeme rağmen sayın Kılıçdaroğlu'nu desteklemişsem, şimdi de iktidar olumlu bir tavır sergilemesi halinde, 'Sen geçmişte şu yanlışı yaptın, orada kal' demem" dedi.

Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programındaki sözlerini sosyal medya hesabında paylaştı. Gelecek Partisi liderinin ifadeleri şöyle:

1 Ekim'den itibaren iktidarı en kararlı şekilde eleştireceğiz ama aynı zamanda iktidarın tutumuna da bakacağız. Eski kabineyle bugünkü kabine arasındaki farkları herkes görüyor. Bir bakacağız, ne yapıyorlar. Türkiye bu kadar derin bir krizdeyken ben arkadaşlarıma 'Kimseyle görüşemezsiniz' demem. Herkesle görüşün derim. Ve net ifade ediyorum, ben de herkesle görüşürüm.

Kimseye kapıyı kapatmayız, kimseye peşin destek vermeyiz. Seçtiği kişiyle görüşmezsen o seçmeni nasıl kazanacaksın? İnsan haklarıyla ilgili bir konu gelirse desteğimiz açıktır. Düşünce özgürlüğü konusunda, din ve vicdan özgürlüğü konusunda bir şey gelirse desteğimiz açıktır. Sayın Kılıçdaroğlu olumlu bir tutum sergilediğinde, geçmişteki CHP'yle mücadele etmeme rağmen sayın Kılıçdaroğlu'nu desteklemişsem, şimdi de iktidar olumlu bir tavır sergilemesi halinde, 'Sen geçmişte şu yanlışı yaptın, orada kal' demem. ama kısıtlayıcı bir şey gelirse o konuda kırmızı çizgimiz var. Ülke menfaati söz konusuysa herkesle görüşürüz.