Ahmet Hakan: CHP kazansaydı Menzil taziyeleri nasıl olacaktı?

Ahmet Hakan: CHP kazansaydı Menzil taziyeleri nasıl olacaktı?
Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Menzil şeyhinin ölümünden sonra "muhalif" bir gazetenin "İktidar kanadından başsağlığı yarışı" başlığıyla bir haber yayınladığını belirterek, "Fakat haberde Altılı...

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Menzil şeyhinin ölümünden sonra "muhalif" bir gazetenin "İktidar kanadından başsağlığı yarışı" başlığıyla bir haber yayınladığını belirterek, "Fakat haberde Altılı Masa liderlerinin başsağlığı yarışından tek bir harf olsun söz edilmiyordu" diye yazdı.

Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu'nun da Menzil şeyhinin ölümü için taziye mesajı yayınladığını kaydeden Hakan, "Seçimi CHP kazansaydı yapacakları bu habere de 'İktidar kanadından başsağlığı yarışı' diye başlık atarlar mıydı acaba?" ifadelerini kullandı.

Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

MUHALİF bir gazetenin dünkü sayısında şöyle bir haber başlığı gördüm:

“İktidar kanadından başsağlığı yarışı.”

Menzil Şeyhi’nin ardından iktidar kanadından gelen taziye mesajlarının derlendiği bir haberdi bu.

Fakat haberde Altılı Masa liderlerinin başsağlığı yarışından tek bir harf olsun söz edilmiyordu.

Oysa seçimi Kılıçdaroğlu kazansaydı şöyle haberler yapmak durumunda kalacaklardı:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ali Babacan’ın mesajı: “Ebediyete irtihal eden, ülkemizin tasavvuf önderlerinden Seyyid Abdulbaki Erol’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dilerim.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ahmet Davutoğlu’nun mesajı: “Ülkemizin ve coğrafyamızın yeri doldurulması güç kanaat önderlerinden Nakşibendi Şeyhi Sayın Abdulbaki Erol’un vefatını teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Cenabı Allah’tan merhuma rahmet sevenlerine başsağlığı diliyoruz.”

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Temel Karamollaoğlu’nun mesajı: “İlmi, manevi önderliği ve hizmetleriyle hayırlı insanlar yetiştirmeye emek veren Seyyid Abdülbaki Elhüseyni Hazretleri’ne Cenab-ı Allah’tan rahmet; yakınlarına ve sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet, makamı âli olsun.”

Seçimi CHP kazansaydı yapacakları bu habere de “İKTİDAR KANADINDAN BAŞSAĞLIĞI YARIŞI” diye başlık atarlar mıydı acaba?

Yazının tamamı için tıklayınız.