Akbelen'de gölgesine sığınacak ağaç kalmadı: Kalkanlarına sığındılar

Akbelen'de gölgesine sığınacak ağaç kalmadı: Kalkanlarına sığındılar
Akbelen Ormanı'nda ağaç katliamı için direnen köylülere müdahale eden jandarmanın görüntüleri gündem olmuştu. Gölgesine sığınacak ağaç bulamayan jandarma, kalkanlarının gölgelerinde dinlendi. Muğla'nın Milas ilçesine...

Akbelen Ormanı'nda ağaç katliamı için direnen köylülere müdahale eden jandarmanın görüntüleri gündem olmuştu. Gölgesine sığınacak ağaç bulamayan jandarma, kalkanlarının gölgelerinde dinlendi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı'nda ağaç katliamı 1 haftayı aşkın süredir devam ediyor. YK Enerji tarafından maden alanı açılması için orman yok edilirken Akbelenliler kıyıma karşı direniyor. Muğla Valiliği açıklamada ağaç kesiminin sona erdiğini duyursa da testereler bugün de çalışmaya devam etti.

Akbelen'de yaşanılanları ve köylülerin direnişini kayıt altına alan belgeselci ve gazeteci Kazım Kızıl, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Kızıl, "Akbelen direnişi 8. gününü geride bıraktı. Kesim bitti ancak sırada ağaç tomruklarının taşınması var. Yüzlerce jandarma tarafından ‘korunan’ ormanda ağaç kalmadı. Askerler de yüksek sıcaklardan korunmak için kalkanları ile gölgelik oluşturmaya çalışıyorlar." dedi.