Akbelen'deki orman direnişi 10. gününde | Son ağaçların gölgesine sığınan jandarmaya tepki: Korumuyorsanız yararlanmayın!

Akbelen'deki orman direnişi 10. gününde | Son ağaçların gölgesine sığınan jandarmaya tepki: Korumuyorsanız yararlanmayın!
Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı, Limak Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan YK Enerji’nin termik santrallerine kurban edildi. Akbelen Ormanı'nda jandarma sabah saatlerinden itibaren alanda kalan son ağaçların gölgesine sığınmak...

Muğla Milas’taki Akbelen Ormanı, Limak Holding ve İÇTAŞ’ın ortak projesi olan YK Enerji’nin termik santrallerine kurban edildi. Akbelen Ormanı'nda jandarma sabah saatlerinden itibaren alanda kalan son ağaçların gölgesine sığınmak üzere aktivistlere karşı kurduğu barikatı daralttı. Aktivistler, jandarmanın tutumuna tepki gösterdi.

İddiaya göre, Akbelen'de gece saatlerinde direniş alanının çevresi yine sarıldı ve sabah erken saatlerde iş makineleri orman toprağını kaldırmaya başladı. Aynı zamanda nöbet alanında bekleyen halkın dar bir polis barikatı ile çevrildiği öğrenildi. Kesilen ağaçların da jandarma korumasıyla çıkarıldığı Akbelen’de direnişçiler ve köylüler, bu sabaha da jandarma ablukası ve hızar sesleriyle uyandı.

Polis bariyerleriyle kapatıldı

Direniş alanının bulunduğu geniş bir alan polis bariyerleriyle çevrelendi. Direnişçiler ve köylüler, polis bariyerlerinin konulmasının gece nöbetini hedef alabileceğini söylüyor.

Sinyal kesiciler kullanılıyor

Bu sabah 06.00 sularında başlayan ablukayla birlikte, jandarmanın çevrelediği alanda jammer (sinyal bozucu) kullanıldı. Gazeteciler, internete erişimin engellenemeyeceğini ve bunun bir hak ihlali olduğunu vurgulamaya devam ediyor.

Gazeteci Berkcan Zengin, duruma tepki gösteren basın mensuplarına bir jandarma komutanının "Yapacak bir şey yok" dediği anları paylaştı.

Ağaçların gölgesine sığınan jandarmaya tepki

Yeşil Gazete'nin aktardığına göre; Akbelen Ormanı'nda jandarma sabah saatlerinden itibaren alanda kalan son ağaçların gölgesine sığınmak üzere aktivistlere karşı kurduğu barikatı daralttı. Aktivistler, jandarmanın tutumuna tepki gösterdi. Aktivistler, “Ağacı korumuyorsanız gölgesini hak etmiyorsunuz. Korumuyorsanız yararlanmayın" dedi.