AKP içinde hangi isim hangi göreve getirilecek; işte kulislerde konuşulanlar

AKP içinde hangi isim hangi göreve getirilecek; işte kulislerde konuşulanlar
Gazete Pencere Haber Merkezi AKP'de 7 Ekim'de gerçekleşecek olan Olağanüstü Büyük Kongre öncesi kulisler hareketlendi. Kongrede yapılacak olan görev değişikliğine ilişkin kulis bilgisine göre, Binali Yıldırım'a mevcut görevinin...

Gazete Pencere Haber Merkezi

AKP'de 7 Ekim'de gerçekleşecek olan Olağanüstü Büyük Kongre öncesi kulisler hareketlendi. Kongrede yapılacak olan görev değişikliğine ilişkin kulis bilgisine göre, Binali Yıldırım'a mevcut görevinin verilmeyeceği, onun yerine eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un atanacağı belirtildi.

Gazeteci Muhammed Vefa, elipshaber'deki yazısında, seçimin ardından AKP'de yaşanan oy düşüşüne ilişkin rapor hazırlandığını ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulduğunu belirtti. Vefa, 7 Ekim'deki kongreye ilişkin de göreve gelecek isimlere dair kulis bilgisi aktardı.

Şöyle yazdı:

Genel Başkanvekillerinden Binali Yıldırım’a bu kongrede mevcut görevinin verilmeyeceği konuşuluyor.  Yıldırım’ın yerine eski TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un genel başkanvekili olarak atanması bekleniyor. 

Efkan Ala’nın göreve devam edeceği dile getiriliyor.

MKYK meselesinde ciddi tartışmalar var.  Birçok isim MKYK'ya girmek için ciddi çaba sarf ediyor. Erdoğan’ın yeni dönem MKYK şifrelerinin “değişim, gençleşme ve heyecan” olacağı söyleniyor. Erdoğan’ın bu yöntemle “değişim” kavramını partide sürdürerek, muhalefetin elinden “değişim” söylemini almayı planlıyor.