AKP İzmir Milletvekili: LGBT klinik olarak tanısı konulmuş bir rahatsızlıktır

AKP İzmir Milletvekili: LGBT klinik olarak tanısı konulmuş bir rahatsızlıktır
AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Barosu'nun "Onur Ayı" dolayısıyla düzenlediği etkinliğe tepki gösterdi. Ceyda Bölünmez Çankırı, "LGBT klinik olarak tanısı konulmuş bir rahatsızlıktır, kimliksizleştirmenin...

AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İzmir Barosu'nun "Onur Ayı" dolayısıyla düzenlediği etkinliğe tepki gösterdi. Ceyda Bölünmez Çankırı, "LGBT klinik olarak tanısı konulmuş bir rahatsızlıktır, kimliksizleştirmenin adıdır. Adaleti temsil eden kamu niteliğindeki kurumun bu rezilliğe derhal son vermesi gerekmektedir" dedi.

"LGBTİ+, kadını değersizleştiren, en kutsalımız olan aile yapısını zedeleyen birincil sebeptir"

Çankırı, "LGBTİ+ dernekleri tarafından yapılan programlar aile yapısının dinamitlenmesidir. İzmir Barosu'nu ideolojik yorumlarla değil, Anayasa'ya göre hareket etmelidir. LGBT ve uzantıları bir kimlik mücadelesi değildir. Bu kadını değersizleştiren, gelenek ve göreneklerimizi acizleştiren, en kutsalımız olan aile yapısını zedeleyen birincil sebeptir. Bunu özgürlükle bağdaştıran ve destekleyenler bugün gençlerin geldiği noktadaki cinsiyetsizleştirme politikasını güçlendirmekten başka bir şey yapmamaktadırlar" dedi.

"Tanısı konulmuş bir rahatsızlık"

"Bu klinik olarak tanısı konulmuş bir rahatsızlıktır" diyen Çankırı, "Tedavisi de hormonal anlamda mümkündür. Ancak bunu reddetmek sağlıklı bir zihniyet değildir. Bunun adı da ötekileştirilmek hiç değildir. İzmir Barosu'nun neye ve kime hizmet ettiğini bilmekteyiz. Adaleti temsil eden kamu niteliğindeki bir kurumun bu rezilliğe derhal son vermesi gerekmektedir" diye konuştu.

Psikologlar, psikiyatrlar ve diğer ruh sağlığı uzmanları 1973'te eşcinselliğin bir hastalık olmadığını kabul ettiler. TBMM'nin internet sitesinde yer alan biyografisine göre; Ceyda Bölünmez Çankırı da ruh sağlığı alanına dair herhangi bir çalışmada bulunmadı.