AKP'de, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor? Yeni hedefleri kim?

AKP'de, Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor? Yeni hedefleri kim?
Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında AKP kongresinden izlenimlerini aktardı. Saymaz "Salona bakarak, AK Parti'de ne olup bittiğini, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndaki (MKYK) 49 kişilik değişikliğin ne anlama...

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, bugün yayımlanan yazısında AKP kongresinden izlenimlerini aktardı. Saymaz "Salona bakarak, AK Parti'de ne olup bittiğini, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'ndaki (MKYK) 49 kişilik değişikliğin ne anlama geldiği anlamak mümkün değil." dedi. Saymaz ayrıca, MKYK’da üstü çizilen Şamil Tayyar’ın bahsettiği “parti içindeki hizip”le ilgili edindiği kulisleri yazdı. Konuya ilişkin, “İktidarın siyaset mutfağında düdüklü tencere acı acı ötüyor” diyen Saymaz, “Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor?” sorusunu gündeme getiren Saymaz, Tayyar’ın “AKP içindeki hizip” açıklamasında hedef aldığı 3 ismi açıkladı.

Saymaz, AKP’li Şamil Tayyar’ın Tayyar, önceki gün X'te yazdığı “Gerçeklikten kopuk, iç iktidar hesabına dayalı keyfilik, karar alma sürecinde etkisi olmayan üç beş isimle sınırlı değişiklik, sadece değersiz istatistiki veridir, değişim değildir. Ne var ki Cumhurbaşkanımızın azametini kendi gölgesi sananlar, Erdoğan sonrası hesaplarını ‘değişim' ambalajıyla sunuyor. Yozlaşmayı tetikleyen bu hizip AK Parti'yi için için çürütüyor. Oy oranının yüzde 50'den yüzde 35'e inmesinin siyasi/sosyal sebeplerini üreten bu yoz akıl, belediye başkan aday adaylarının belirlenmesinde de etkili olursa telafisi güç siyasi hasar oluşabilir. Üzgünüm, bir ekip cehenneme giden yolu iyi niyet taşlarıyla döşüyor.” açıklamalarını hatırlatarak “Acaba Binali Yıldırım ve Mustafa Şentop'u tasfiye eden hizip kimlerden oluşuyor?” sorusunu gündeme getirdi.

Saymaz, bir AKP’li kaynağının Şamil Tayyar’ın söz konusu açıklamasında hedef aldığı isimlerin “Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ ve AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin” olduğu söylediğini aktardı.

Saymaz, “Kandemir'in 14 Mayıs'ta milletvekili listelerini belirlediği ve gençlik kollarından arkadaşlarını listelere koyduğu savunuluyor” diye yazdı.

Saymaz’ın aktardığına göre AKP’li kaynak, “Aslında bu kongrenin yapılma sebebi, Binali beydir. Bu ekibin yeni hedefi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki. “Önlerindeki tek engel Özhaseki'dir. Çünkü Özhaseki, arkadaşı Yusuf Ziya Yılmaz'ı Yerel Yönetimler Başkanı yaptı. Muhtemelen yerel seçimi Özhaseki götürecek. Onu nasıl tasfiye edecekler, bilemiyorum. Hazırlıkları vardır” dedi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.