AKP'li belediye, bataklığa inşa edilen konutları satışa çıkardı

AKP'li belediye, bataklığa inşa edilen konutları satışa çıkardı
AKP'li Güngören Belediyesi'nin bataklık zeminde inşa ettirdiği konutlar, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla satışa çıktı.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) "İlk depremde felaket yaşanır" uyarısına rağmen AKP yönetimindeki...

AKP'li Güngören Belediyesi'nin bataklık zeminde inşa ettirdiği konutlar, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla satışa çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) "İlk depremde felaket yaşanır" uyarısına rağmen AKP yönetimindeki Güngören Belediyesi'nin bataklık zeminde inşa ettirdiği konut projesi kapsamında 84 daire satışa çıktı. Belediyenin, gelir elde etmek için inşa ettirdiğini söylediği konutlara ilişkin satış ilanı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhuriyet'ten Gökhan Kam'ın haberine göre proje kapsamındaki 84 daire, 3 ile 8 milyon TL arasında değişen muhammen bedelle, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu'nun 36. maddesine göre "kapalı teklif usulü" ile satılacak. İhale, 21 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek. 

Daha önce de birtakım daire ve dükkanların satışına yönelik ilan Resmi Gazete'de yayımlanmıştı

"Hizmet alanı denildi, konut alanı yapıldı"

Güngören Belediyesi, 2011 yılında Gençosman Mahallesi'ndeki toplam 2 bin 700 metrekare büyüklüğündeki 2 araziyi "belediye hizmet alanı yapılacağı" gerekçesiyle kamulaştırmıştı. Ancak daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından arazilerin imar planı "konut ve ticaret alanı" olarak değiştirildi.

Kamulaştırılan arazinin sahiplerinden biri de AKP'li Güngören Belediyesi'ne, 4 Temmuz 2022 tarihinde dava açtı. Dava dilekçesinde, belediyenin 5 milyon 454 bin TL'ye kamulaştırdığı araziye yaptığı konut projesinden en az 428 milyon TL gelir elde edeceği belirtildi.

İstanbul 3. İdare Mahkemesi ise AKP'li belediyenin araziyi "belediye hizmet alanı" yapılacağı gerekçesiyle kamulaştırdığını ancak "konut ve ticari alan" inşa ettiğini vurgulayarak "yapı ruhsatlarının" hukuka uygun olmadığına ve ruhsatların yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.