AKP'li Hamza Dağ: LGBTİ bir sosyal terörizmdir

AKP'li Hamza Dağ: LGBTİ bir sosyal terörizmdir
AKP'nin tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Haber Global'de katıldığı canlı yayında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.LGBTİ+'lar hakkında soru yöneltilen Hamza Dağ, "Bir sosyal terörizmle...

AKP'nin tanıtım ve medyadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Haber Global'de katıldığı canlı yayında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

LGBTİ+'lar hakkında soru yöneltilen Hamza Dağ, "Bir sosyal terörizmle karşı karşıyayız" dedi.

Dağ, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız en başından beri 'LGBTİ'yi biz olduğumuz sürece bu ülkeye sokmayacağız' dedi. Bu konuda gram tavizimiz yok. HDP net destekliyor, onu da milletimize şikayet etmek bizim görevimiz. HDP tabanında, verilen bu destek kesinlikle yok. Bu yapı, toplumların emperyal dönüşümlerindeki bu dönemdeki yansımasıdır. 

Bu konuda alınması gereken her önlem, bizim masamızın üzerindedir. LGBTİ'yi bu topluma sokmamak için her türlü tedbir bizim masamızda. Platformlarda teknik olarak engellenmeyecek şekilde çalışmalarımız olacak. Nereye kadar kısıtlayabiliriz ona bakacağız. Sınırsız özgürlük diye bir şey yoktur.

"Özgürlük ile LGBTİ yan yana getirilmemeli"

Anayasamızda da özgürlüğün kısıtlanabileceği alanlar genel ahlaka aykırı pozisyonlar, özgürlük ile LGBTİ yan yana getirilmemeli, bütün metinlerde öyle bile olsa kısıtlanabilir. Hastalıklı bir bakış açısı. Bir sosyal terörizmle karşı karşıyayız. Emperyalistlerin ülkeleri küçültmek için koyduğu bir noktadır. Bugün anket yapsak sadece LGBTİ meselesini sorsak daha fazla destek çıkacağına eminim."

"Genel af gibi bir gündemimiz kesinlikle yok"

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu'nun gündeme getirdiği "29 Ekim 2023'te af gelebilir" iddiasına da yanıt veren Dağ, "Genel af gibi bir gündemimiz kesinlikle yok. Milletvekilimizin bir yere verdiği beyanatmış, bizim öyle bir gündemimiz yok" dedi.