AKP'li Külünk'ten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a "FETÖ" soruları

AKP'li Külünk'ten Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a "FETÖ" soruları
AKP’li Metin Külünk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a kurumdaki 'FETÖ' bağlantılı isimleri sordu. Külünk, sosyal medya hesabından Erbaş'a, "İşe alınan sicili kabarık personel FETÖ ile hala gönül bağlarını devam ettirmekte...

AKP’li Metin Külünk, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a kurumdaki 'FETÖ' bağlantılı isimleri sordu. Külünk, sosyal medya hesabından Erbaş'a, "İşe alınan sicili kabarık personel FETÖ ile hala gönül bağlarını devam ettirmekte midir?" sözleriyle imalı sorular sordu.

Daha önce YÖK Başkanı Erol Özvar'a "FETÖ" imalı çağrı yapan AKP MKYK üyesi Metin Külünk, bu defa aynı şekilde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a seslendi.

Sosyal medya hesabından Ali Erbaş'ı etiketleyerek Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) teşkilatı ve "FETÖ" ilişkisine yönelik 8 soru sıralayan Külünk, DİTİB Başkanı Muharrem Kuzey'in de adını vererek yaptığı paylaşımı şöyle:

Külünk'ün Erbaş'a yönelttiği ve etiketleyerek "Cevap bekliyoruz" dediği sorular şöyle:

"1 - Yurt dışına bakan yöneticiler son dönemde işe alınan personelin sicilini araştırmış ve aile bağları araştırması yapmış mıdır?

2 - İşe alınan sicili kabarık personel Fetö ile hala gönül bağlarını devam ettirmekte midir?

3 - Yurt dışı yönetimlere nüfus eden yöneticileri Diyanet’de kimler ve hangi genel müdürlükler korumaktadır?

4 - Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesi içerisinde Türkiye’de olduğu gibi yurtdışında da Fetö ile ilişkileri devam etmekte midir?"