AKP'li Kurt: Irak Kürdistan’ıyla da, Rojava’yla da güven ilişkileri derinleştikçe ilişkilerin gelişmesi muhtemeldir

AKP'li Kurt: Irak Kürdistan’ıyla da, Rojava’yla da güven ilişkileri derinleştikçe ilişkilerin gelişmesi muhtemeldir
AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani’nin Türkiye ziyaretiyle ilgili K24’e değerlendirmelerde bulundu. Kurt, "İnanıyorum bir gün Irak Kürdistan’ıyla da belki Rojava’yla...

AKP MKYK Üyesi Abdurrahman Kurt, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani’nin Türkiye ziyaretiyle ilgili K24’e değerlendirmelerde bulundu. Kurt, "İnanıyorum bir gün Irak Kürdistan’ıyla da belki Rojava’yla da güven ilişkileri derinleştikçe aynı ilişkilerin gelişmesi muhtemel. Bence günümüz siyasetçilerine toplumlarına borçları oldukları şey olarak bunu yüklemek lazım" dedi.

Kurt şunları söyledi:

"Azerbaycan'daki dostlarımız için Türkiye'de çok güzel bir cümle vardır: İki devlet tek millet. Biz bu millet kavramını daha geniş görmek de istiyoruz. Bunun içerisinde neden 3 devlet tek millet şeklinde bakmayalım? Azeriler kardeşimiz olduğu gibi Kürtler de burada kardeşimiz. Orada da soydaşlarımız var olduğu gibi Irak Kürdistanı'nda da soydaşlarımız var. Biz bu noktaya nasıl ulaşırız? Azerbaycan'la yaşadığımız dayanışmanın derinliği, birbirine güven veren ilişkilerin güçlü oluşu bunu sağlamış durumda. İnanıyorum bir gün Irak Kürdistan’ıyla da belki Rojava’yla da güven ilişkileri derinleştikçe aynı ilişkilerin gelişmesi muhtemel. Bence günümüz siyasetçilerine toplumlarına borçları oldukları şey olarak bunu yüklemek lazım.

Bunu beklemek adına siyasetçilerin politika üretmesini beklemek, yarını inşa ederken kavgalı değil, barışçıl ve dayanışma içerisinde toplumların geleceğini birlikle kurmalıyız. Irak Kürdistan’ı devlet olma kapasitesini yerine getirmiş, buna hazır bir yapı içerisinde devam ediyor. Türkiye de bu konuda o bölgeyi kucaklıyor daha derin kucaklamaya devam ederek bunların gelişmesi mümkün. Gelişmemesi bizim başarısızlığımız olur"