AKP'li Özlem Zengin'den 'Allah'ın gazabı' açıklaması: Arkadaşlarımız olayı hemen anlamamış olabilir

AKP'li Özlem Zengin'den 'Allah'ın gazabı' açıklaması: Arkadaşlarımız olayı hemen anlamamış olabilir
AKP’li Özlem Zengin, Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in Meclis’te yere düştüğü sırada AKP sıralarından gelen “Allah’ın gazabı böyle olur işte” sözleri üzerine “Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için...

AKP’li Özlem Zengin, Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in Meclis’te yere düştüğü sırada AKP sıralarından gelen “Allah’ın gazabı böyle olur işte” sözleri üzerine “Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, İsrail’le ticaretin sürdürülmesine yönelik yaptığı konuşma sırasında kalp krizi geçiren Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in yere düştüğü sırada AKP sıralarından, “Allah’ın gazabı böyle olur işte, Allah’ın gazabı” diye bağırıldığı TBMM tutanaklarına geçti

AKP’li Özlem Zengin, ise Kormaz'a yönelik AKP sıralarından gelen “Allah’ın gazabı böyle olur işte” sözlerinin büyük tepkiye yol açması üzerine açıklama yaptı.

"Dışarıdan izleyenler zalimlik içerisinde"

Zengin, “Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler” dedi. Meclis’te söz alan Zengin, AKP sıralarından gelen sözler üzerine sosyal medyada haklarında bazı eleştiriler olduğunu belirterek, “Dışarıdan izleyenlerin, bir zalimlik içerisinde konuya yaklaştığını okuyorum, görüyorum” dedi.

Zengin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Hasan Bitmez bu olayı yaşarken buradaki herkes ‘Bu, hepimizin başına gelebilir’ dedi. Bazı arkadaşlarımız arkalarda olduğu için olayın ne olduğunu hemen anlayamamış olabilirler. Dışarıdan izleyenlerin, bir zalimlik içerisinde konuya yaklaştığını okuyorum, görüyorum. Bu o kadar insani bir şey ki hepimizin kalbine dokunan bir durum. Buradaki bütün kavgalarımız siyasi kavgalardır. Biz insan olarak birbirimizi seviyoruz, saygı duyuyoruz. Farklı partilerden dostluklarımız var, arkadaşlıklarımız var. Biz düğünlere gidiyoruz, cenazelerimizi paylaşıyoruz”

"Şu an siyaset yapma zamanı değil"

Bitmez için bütün kalpleriyle dua ettiklerini ifade eden Zengin, “Bir milletvekili arkadaşımız şu an canıyla cebelleşiyor. Şu an siyaset yapma zamanı değil, şu an yapmamız gereken şey insani olarak kucaklaşmaktır. TBMM aynı zamanda bu birlikteliğin de gösterildiği yerdir” diye konuştu.