Ali Mahir Başarır'dan E.A.'nın tutuklanmasına tepki: Savcılar kendinize gelin

Ali Mahir Başarır'dan E.A.'nın tutuklanmasına tepki: Savcılar kendinize gelin
CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, E.A. isimli gencin, Filistin yürüyüşünde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk attığı için tutuklanmasına tepki gösterdi.İstanbul’da E.A. isimli bir şahıs, Filistin’e destek yürüyüşünde...

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, E.A. isimli gencin, Filistin yürüyüşünde hilafet bayrağı açan kişiye yumruk attığı için tutuklanmasına tepki gösterdi.

İstanbul’da E.A. isimli bir şahıs, Filistin’e destek yürüyüşünde hilafet bayrağı açan bir kişiye yumruk attı.

Yumruk atan şahıs, ”Biz Türk’üz, bir Türk olamadınız” dedi.

Yumruk yiyen vatandaş ise, ”Ben hem Türk’üm hem Müslümanım” diyerek isyan etti.

Yaşanan olayın ardından İstanbul Valisi Davut Gül sosyal medya hesabı X’te açıklama yaptı. Vali Gül, İsmail Aydemir‘e saldıran E.A’nın yakalandığını duyurdu.

Elinde Kelime-i Tevhid bayrağı ile yürüyen İsmail Aydemir’i görünce “Siz nasıl Türk’sünüz, burası Türkiye Cumhuriyeti” deyip yumruk atan Yıldız Teknik Üniversite öğrencisi E.A. adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen E.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Cumhuriyet savcıları kendinize gelin"

E.A.'nın tutuklanmasına CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başarır, savcılara tepki gösterdi. Başarır su sözleri kaydetti:

"Anayasaya baş kaldıran, anayasal düzeni yıkmaya çalışan hilafet yanlıları mı tutuklanmalı yoksa daha yaşamının baharında olan ve burası Türkiye Cumhuriyeti diyen Türk genci mi tutuklanmalı? Ya da polisin yanında hilafet bayrağı açarak ona tokat atma cesareti gösteren hilafet yanlısı mı tutuklanmalı? Cumhuriyet savcıları kendinize gelin, isminizin başındaki Cumhuriyet kelimesinin anlamını unutmayın!"