Alp Emeç’in tutuklanmasına ardı ardına tepkiler

Alp Emeç’in tutuklanmasına ardı ardına tepkiler
Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına neden olan atasözünü paylaşıp silen İYİ Partili Alp Emeç’in tutuklanmasının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı bir basın açıklaması düzenledi. İYİ Parti Hukuk Politikaları...

Sedef Kabaş’ın tutuklanmasına neden olan atasözünü paylaşıp silen İYİ Partili Alp Emeç’in tutuklanmasının ardından İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı bir basın açıklaması düzenledi. İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, “cumhurbaşkanına hakaret” suçunu Türk Ceza Kanunu’ndan kaldıracaklarını belirtti. Erdem, basın açıklamasından sonra Silivri Cezaevi’nde Alp Emeç’i ziyaret edecek.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nda Alp Emeç’in tutuklanması üzerine dün (17 Nisan) gerçekleştirilen basın açıklamasına İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Taylan Yıldız ve İYİ Parti İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Hamza Yurtsever katıldı.

İYİ Parti Hukuk Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, şu ifadeleri kullandı:
“Cumhurbaşkanına soruyorum: Recep Tayyip Erdoğan, fikir suçundan bundan 20 sene önce hapse girdi ve bunun mağduriyeti ile başbakan oldu. 20 sene sonra ne değişti de Recep Tayyip Erdoğan, kendi vatandaşlarıyla kavgalı ve davalı bir hale geldi? Cumhurbaşkanına hakaret suçunu Türk Ceza Kanunu’ndan kaldıracağız.”

YA NANKÖR YA TERÖRİST YA HAİN
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Alp genç bir çocuk. O atasözünü sonra silmiş. Siz nasıl kaydediyorsunuz bunları. Düşe düşe 20 yaşındaki çocuğa mı düştünüz. Ramazan günü günahtır. Böyle bir sistemin içinde hem Cumhurbaşkanı hem Genel Başkan, muhalefet; sivil siyasi, insanlar derdini espri ile bile söyleyemiyor.

Ekonomi Bakanı ‘açım’ diyen insana sabret diyor. Herhangi bir konuda ihtiyacı olan derdini söylemeye kalkışana ya nankör ya terörist ya hain… Türk tipi partili Cumhurbaşkanlığı hikayesinin sonu. Bir tweet atılmış silinmiş. Bu nedir ya!..” ifadelerini kullandı.

KANUNUN DEĞİŞMESİ GEREKİYOR
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Emeç’in tutuklanmasına tepki gösterdi. Özel, “Gençlerin cezaevlerine atıldığı değil, hayallerini gerçekleştirebildikleri bir Türkiye yaratacağız” dedi.

Özel paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Bir tweet nedeniyle 20 yaşındaki bir gencin Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla cezaevine konması doğru değildir. Kanunun değişmesi gerektiği çok açıktır. Gençlerin cezaevlerine atıldığı değil, hayallerini gerçekleştirebildikleri bir Türkiye yaratacağız.”