Altındağ için 76 gözaltıdan 38’i sabıkalı çıktı

Altındağ için 76 gözaltıdan 38’i sabıkalı çıktı
Ankara’nın Altındağ ilçesinde salı akşamı yaşanan kavga sonucu yaralanan Emirhan Yalçın’ın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından çarşamba akşamı Önder ve Battalgazi mahallelerinde Suriyelilerin evleri ve dükkanları...

Ankara’nın Altındağ ilçesinde salı akşamı yaşanan kavga sonucu yaralanan Emirhan Yalçın’ın hastanede hayatını kaybetmesinin ardından çarşamba akşamı Önder ve Battalgazi mahallelerinde Suriyelilerin evleri ve dükkanları hedef alındı. Ankara Emniyet Müdürlüğü, olaylara karıştıkları tespit edilen 76 kişinin yakalandığını açıkladı.
Yazılı açıklamada, “Altındağ ilçemizde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımda bulundukları ve bölgedeki ızrar (zarar verme) olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır” denildi.
Ankara Emniyet Müdürlüğü, yakalanan kişilerin 38’inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti gibi diğer suçlardan kaydının bulunduğunu da duyurdu.
CİNAYET ŞÜPHELİSİ TUTUKLANDI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, salı akşamı bir parkta çıkan kavgada Emirhan Yalçın’ı öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan şüpheli Y.A.A. ve A.M.A.’nın, savunmalarının alınmasının ardından Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklandığını açıkladı.
Başsavcılık, ayrıca “Haber ve sosyal medya sitelerinde halk arasında endişe, korku ve paniğe yol açan paylaşımlarla ilgili” TCK 213. maddesi gereğince ayrı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.
‘PİŞMANIM’
Yalçın’ı bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Y.A.A. ifadesinde, “Daha önce görmediğim Emirhan’la parkta aniden tartışmaya başladık. Sonra kavga edince parkta bulduğum bıçak ile Emirhan’a vurdum. Daha sonra panik yaparak kaçtım. Bu suçu işlediğim için çok pişmanım” dedi.

Altındağ’da neler yaşandı?

Ankara’nın Altındağ ilçesinin Battalgazi mahallesinde salı akşamı Suriyeli bir grup ve mahalleli arasındaki kavga çıkmıştı.
18 YAŞINDAKİ GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
Battalgazi Mahallesi’nde parkta oturan Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler, akraba olan yabancı uyruklu iki kişi ile tartışmaya başladı. Kavgaya dönen olayda bu kişilerden biri, Emirhan Yalçın ve Ali Yasin Güler’i bıçaklayarak kaçtı. Hastaneye kaldırılan yaralı 18 yaşındaki Emirhan Yalçın, önceki gün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.
EV VE DÜKKANLARIN CAMLARI KIRILDI
ARABALAR TERS DEVRİLİP ATEŞE VERİLDİ
Çarşamba akşamı kalabalık bir grubun düzenlediği yürüyüşün ardından iki mahallede yaşayan ve Suriyelilere ait olduğu ileri sürülen evler ve dükkanlar hedef alındı. İş yerlerinin camları kırıldı, eşyaları dışarı çıkarılıp ateşe verildi. Kimi araçlar devrildi. Geç saatlere kadar süren gerginlik, polisin müdahalesiyle sona erdi.
‘POLİS YOL GÖSTERDİ’ İDDİASI
Sosyal medyaya yansıyan bir görüntüde kalabalık bir grubun polis barikatına ilerlediği, polisin de barikatı açarak grubu bir yola yönlendirdiği görülüyor. Grup ardından gösterilen istikamete doğru slogan atarak ilerliyor.