Amasya'da yolcu otobüsü devrildi: 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı

Amasya'da yolcu otobüsü devrildi: 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı
Amasya’nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri...

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi öldü, 35 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Kazada hayatını kaybedenlerin kimlikleri de belli oldu.

Alınan bilgiye göre, Ankara'dan Tokat'a gitmek üzere yola çıkan Erova firmasına ait 60 ER 907 plakalı yolcu otobüsü, Merzifon OSB mevkisi yakınlarında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yol kenarına devrildi.

Olay yerine polis, jandarma ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. İlk incelemede otobüsteki 6 kişinin yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralanan 35 kişi ambulanslarla Merzifon Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Amasya Valiliği'nden açıklama

Amasya Valiliği'nden yapılan açıklamada, Merzifon’un Çayırözü köyü civarında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu yaşanan kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği, 35 kişinin yaralandığı belirtildi.

Yaralıların çevredeki hastanelere kaldırıldığı kaydedildi.

Kaza anını anlattı

Kazadan şans eseri kurtulan Onur Demirtaş isimli yurttaş kaza anını anlatarak, “Otobüse Ankara’dan binmiştim. Otobüs geç gelmişti. Kaza bir anda oldu. Dışarıdan birisi camı patlattı. Onun sayesinde otobüsten çıktık” dedi.

Vali Doruk: Fren izi yok

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Merzifon ilçesinde 6 kişinin öldüğü, 35 kişinin yaralandığı kaza sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulunup, yetkililerden bilgi aldı.

Vali Doruk, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu sabah maalesef acı bir olay yaşadık, hepimize çok geçmiş olsun. Vefatlarımız ve yaralılarımız var. İzmir'den gelip Tokat Erbaa'ya giden otobüsümüz Merzifon ilçemize 5 kilometre kala yoldan çıkma suretiyle bir kaza yaptı. 5'i olay yerinde olmak üzere, 1 de hastanede vefat eden vatandaşımızı kaybettik. 35 vatandaşımız yaralandı. Bunlardan 2'si ayakta tedavi edildi. Durumları iyi ama 33 vatandaşımızın tedavilerine devam ediliyor. Bunlar arasında tabii durumu ağır olanlar ve ameliyata alınanlar var, nispeten daha iyi olanlar var. 

Umut ediyoruz ki yeni 1 vatandaşımızın kaybı yaşanmadan, hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşurlar. Hepimize geçmiş olsun. Trafik kazasının oluşu şekliyle, sebebiyle alakalı hususlar tabii detaylı çalışma sonrası ortaya çıkacak. Olay yerine baktığınızda herhangi bir fren benzeri bir izi yok. 100-150 metre kadar yoldan çıkmış, yolun kenarında bir kanal var. O kanala çarpması sonucu otobüsün yan yatmasını değerlendiriyoruz. Onun dışında ihmal olayları, yapılacak soruşturmalar sonrası ortaya çıkacak."

Kimlikleri belli oldu

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yolcu otobüsünün devrildiği kazada ölenlerin kimlikleri belli oldu.

Hayatını kaybedenlerin Durmuş Uysal (45), Melisa Kor (19), Edanur Çelik (20), Semanur Tahtakılıç (22), Urguç Kabadayı (51) ve Hilal Cebeci (18) olduğu belirtildi.

Melisa Kor, Edanur Çelik, Semanur Tahtakılıç ve Hilal Çelebi'nin, Amasya Üniversitesi öğrencisi olduğu ortaya çıktı.

Bakan Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Amasya Merzifon Çorum yolunda bir otobüsün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5’i olay yerinde olmak üzere 6 kişi hayatını kaybetmiş, 35 kişi yaralanmıştır. Yaralılardan 33’ü olay yerine görevlendirilen 19 Ambulans ve 2 UMKE Timi ile hastaneye nakledilmiş, 2 kişi ise herhangi bir tedaviye ihtiyaç duymadığını beyan etmiştir. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralananlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, tedavileri için elimizden geleni yapacağız" açıklamasını yaptı.