Ankara'da 91 bin "kayıtlı" Suriyeli bulunuyor

Ankara'da 91 bin "kayıtlı" Suriyeli bulunuyor
Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısını 3 milyon 321 bin olarak açıkladı. Ankara’daki sayının ise resmi olarak 91 bin olduğu kaydedildi. Açıklanan verilere göre, Ankara’daki Suriyeli...

Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısını 3 milyon 321 bin olarak açıkladı. Ankara’daki sayının ise resmi olarak 91 bin olduğu kaydedildi. Açıklanan verilere göre, Ankara’daki Suriyeli nüfusun, şehrin birçok ilçesinin nüfusundan fazla olduğu ortaya çıktı. Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, “Birkaç mahallede bile ortalama 20 bin Suriyeli varken şehirde toplam 91 bin sığınmacı olduğu verisini kabul etmiyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı’na bağlı Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye’de kayıtlı Suriyeli sığınmacı sayısını güncelledi. Son verilere göre Türkiye genelindeki geçici koruma sağlanan Suriyeli sayısı, 3 milyon 321 bin 72 olarak açıklanırken Ankara’da yaşayan Suriyeli sayısı da 91 bin 51 olarak duyuruldu.

Verilerde, Ankara’nın; Bala, Ayaş, Elmadağ, Güdül ve Evren ilçelerinin nüfusu kadar Suriyeli sığınmacının Ankara’da ikamet ettiği belirlendi. Göç İdaresi verileri ilçe bazında bir rapor yayımlamazken resmi olmayan raporlara göre Suriyeli sığınmacılar, kayıt dışı olarak da bazı ilçe ve mahallelerde daha yoğun bir yerleşim gösteriyor. 

"Sayıları daha fazla"

Resmi verilerle ilgili Cumhuriyet’e konuşan Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, bu sayıların gerçekçi olmadığını söyleyerek “Geçen haftalarda Altındağ semti mülteci yoğunluğu nedeniyle dağıtıldı. Sayılar bu şekilde olsaydı, Altındağ’a müdahale etmek gerekmezdi” dedi.  Aksoy, “Birkaç mahallede bile ortalama 20 bin Suriyeli varken şehirde toplam 91 bin sığınmacı olduğu verisini kabul etmiyoruz” dedi.