Ankara Emniyeti aradı: Kızlarınız eylemlere katılmasın

Ankara Emniyeti aradı: Kızlarınız eylemlere katılmasın
Ankara Emniyet Müdürlüğü adına "polis memuru Merve" isimli bir kişi Ankara'da 25 Kasım eylemine katılan kadınların ailelerini aradı. Aileleri arayan kişi, kızlarının iş bulamayacağını söyledi.Ankara'da, 25 Kasım Kadına...

Ankara Emniyet Müdürlüğü adına "polis memuru Merve" isimli bir kişi Ankara'da 25 Kasım eylemine katılan kadınların ailelerini aradı. Aileleri arayan kişi, kızlarının iş bulamayacağını söyledi.

Ankara'da, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü'nde, kadınlar sokaklara çıkarak basın açıklamaları düzenledi. Çankaya Belediyesi önünde toplanan Ankara Kadın Platformu üyeleri, öldürülen kadınların fotoğraflarının olduğu dövizleri taşıyarak Sakarya Caddesi'ne yürüdü. Açıklamaların ardından kadınlar dağıldı, ancak kısa bir süre sonra Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun en az 13 kadın üyesinin ailesi, kendisini "polis memuru Merve" olarak tanıtan bir şahıs tarafından arandı. Tamamı reşit olan kadınların ailelerine, "Kızlarınızı uyarın, aksi takdirde iş bulamayacaklar, emeklilikleri yanacak" dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, bu skandala tepki göstererek 14 Aralık'ta suç duyurusunda bulundu ve Ankara Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaptı. Ancak polis, bu basın açıklamasına katılan kadınların ailelerini arayarak skandalı daha da derinleştirdi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun Genel Sekreteri Fidan Ataselim, yaşananlara tepki gösterdi. Birgün gazetesi'nden İsmal Arı'ya konuşan Ataselim, "Ankara'da gerçekleştirdiğimiz 25 Kasım basın açıklamamıza katılan üyelerimizin aileleri polis tarafından aranıp tehdit edildi. Bu mafyatik yöntemlerle kadınlar sindirilmeye çalışılıyor. Polis, kadınların derneğe üye olması, basın açıklamasına katılması gibi anayasal hakları suç gibi lanse ederek hukuksuz tehditlerde bulunuyor" dedi.

Ataselim, suç duyurusunda bulunan 9 üye ve dernekleriyle ilgili tehditlere rağmen, polisin bu şekilde davranmasına dayanak sağlayan bir durum olduğunu ifade etti. İstanbul valisiyken çetelere operasyonlar yaptığıyla bilinen Ali Yerlikaya'nın bu sürecin neresinde olduğunu sorgulayan Ataselim, hukuksuzluğa karşı birlikte mücadele çağrısında bulundu.