Antalya'da 'Suriyeli' eylemine ilişkin gözaltına alınan 11 kişi adliyede
Antalya Serik'te 1 Temmuz saat 23.00 sıralarında eski Cuma Pazarı mevkisinde toplanan grup slogan atarak meydana geldi.
Eylemciler, ilçenin çeşitli bölgelerinde oturan Suriyelilere ait araçlara taşlarla zarar verip, ters çevirdi. Şehrin başka bir noktasında bir Suriyeliye ait motosiklet cadde ortasında ateşe verilerek yakıldı. Göstericiler motosiklete müdahale etmek için gelen itfaiye ekiplerine engel oldu. Gecenin ilerleyen saatlerinde eylemciler, Suriyelilere ait iş yerlerine saldırarak taşlarla camlarını kırıp zarar verdi.
Bakan Tunç: Kayseri'deki çocuk istismarı olayıyla ilgili şüpheli şahıs tutuklandı
Olaylar, Serik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Çevik Kuvvet, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nden takviye gelen Çevik Kuvvet personeli ve TOMA'lar, İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma timleri tarafından müdahale edilerek yatıştırıldı.
Erdoğan'dan 'Kayseri' çıkışı: 'Ülkemize sığınanlara uzanan elleri kırarız'
Olayların ardından çalışma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası ve sosyal medya paylaşımlarından yola çıkarak olaylara sebebiyet verdiği tespit edilen 11 kişiyi savcılık talimatıyla dün gözaltına aldı. Haklarında 'Mala zarar verme' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlarından soruşturma başlatılan 11 kişi, polisteki işlemlerin ardından bugün geniş güvenlik önlemleri eşliğinde Serik Adliyesi'ne getirildi.
Kayseri’de başlayan saldırıların ardından Bursa’da çıkan olaylarda 13 tutuklama
Kayseri'de dün yaşananların hasarı sabah ortaya çıktı: Kentten bazı dükkanlar...
Kayseri'de dükkanları yakılan, yıkılan yabancı uyruklu esnaflar bugün dükkanlarını açmadı