Arınç’tan salvolar

Arınç’tan salvolar
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ekonomiye ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Arınç, enflasyonun yüzde 60’ı bulduğunu hatırlatarak, “milleti konuşmayla aldatamazsınız” dedi, bir sonraki gün de zamları küçümseyen AK...

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ekonomiye ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Arınç, enflasyonun yüzde 60’ı bulduğunu hatırlatarak, “milleti konuşmayla aldatamazsınız” dedi, bir sonraki gün de zamları küçümseyen AK Partililere “2 kilo et kaç para?” diye sordu. Arınç’ın 2 gün üst üste yaptığı eleştirilere ilk yanıt AK Parti’den değil Yeni Akit’ten geldi.

Konuşmayla aldatamazsınız
Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, önceki akşam AK Parti Manisa İl Başkanlığınca düzenlenen iftar programına katıldı.

Arınç, programdaki konuşmasında, Türkiye’de hayır adına yapılan işlerin altında AK Parti’nin imzasının olduğunu söyledi.

Son dönemde yaşanan sıkıntıların yine AK Parti hükümetlerince çözüleceğine inandığını belirten Arınç, “Millet hiçbir zaman bizden kopmadı, hiçbir zaman da bizden kopmayacak. Evet, AK Parti var. Bu sorunların hepsini çözecek” dedi.

Konuşmasında enflasyon ve hayat pahalılığına da değinen Arınç, “Ekonomide bozukluklar varsa, alım gücünüz azalmışsa, Türk parasının kıymeti düşmüşse, her gün ihtiyaç maddelerine zam geliyor, enflasyon resmi rakamlarla yüzde 60’ı bulmuşsa milleti hitabet ile coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız. Gerçeği göreceğiz ve sorunu çözeceğiz” dedi.

Bülent Arınç, dün akşam ise Kanal 42’de katıldığı bir programda hayat pahalılığı ve zamları küçümseyen AK Partili isimlere “Yani ben 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo et yerim diye göğsünü gere gere dolaşıyor. 2 kilo et kaç para biliyor musun sen?” dedi.

Arınç, şunları söyledi:
“Bizim grup başkanvekilimiz yanlış bir matematik hesabı yaptı. Sonra döndü mü dönmedi mi bilmiyorum yüzde 7’yi yüzde 700 gibi anlayacak bir hesabın içerisine düştü. Biraz da gülünç oldu tabi. Dikkatsizliğine vermek tabi yoksa çok iyi bir insandır. Konya’dan da bir milletvekili de ‘minicik minicik zamlar, bundan şikayet etmeye gerek yok’ demişti. Bunlar insanları yaralıyor ama haberiniz olsun. Yani ben 2 kilo et yiyeceğime yarım kilo et yerim diye göğsünü gere gere dolaşıyor. Ulan 2 kilo et kaç para biliyor musun sen? 300 lira. Kim verecek bu parayı?”

Yeni Akit’ten Bülent Arınç’a: AK Parti’nin kamburu, suyu bulandırma peşinde


Yeni Akit gazetesi, Arınç’ın “suyu bulandırma peşinde” olduğunu savundu. Akit haberinde şunları kaydetti:
“Yaptığı her açıklamayla muhalif medyaya malzeme veren eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yine en iyi bildiği işe soyunup AK Parti’yi eleştirdi.Yaptığı her açıklamayla muhalif medyaya malzeme veren eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, yine en iyi bildiği işe soyunup AK Parti’yi eleştirdi. Memleketi Manisa’da AK Parti İl Başkanlığı’nın iftar yemeğinde konuşan Arınç, “Milleti hitabet ile coşturamaz, konuşmayla aldatamazsınız” diyerek partisine kılçık attı. Arınç, sorunların çözülmediği takdirde önümüzdeki seçimlerde partisinin başarılı olup olmayacağından emin olamadığını da söyledi.”