Aşılama başlıyor önce sağlıkçılar

Aşılama başlıyor önce sağlıkçılar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Covid-19 aşısı belirlenen sıralamaya göre Perşembe veya Cuma günü uygulanmaya başlayacak” dedi. Sağlık Bakanlığı depolarında bekleyen 3 milyon doz Çin aşısına İlaç ve Tıbbi Cihaz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Covid-19 aşısı belirlenen sıralamaya göre Perşembe veya Cuma günü uygulanmaya başlayacak” dedi. Sağlık Bakanlığı depolarında bekleyen 3 milyon doz Çin aşısına İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu’ndan (TİTCK) “Acil Kullanım Onayı” verilmesi ve sağlık çalışanlarından başlamak üzere yaygın aşılamaya geçilmesi bekleniyor.
Sağlık meslek örgütleri ise aşı temininde geç kalındığını ve yaygın aşılamanın bir an önce başlaması gerektiğini vurguluyor. Aile hekimliklerinde de aşı sürecine dair kaygıların başında fiziki yetersizlikler geliyor. İstanbul Aile Hekimliği Derneği, mevcut aile hekimliklerinin 2 bininde hekim, 3 bininde ise aşılama hizmetlerinin olmazsa olmazlarından olan bir hemşire ya da ebenin bulunmadığını söylüyor.
Türk Tabipleri Birliği Aile Hekimliği Kolu üyesi Dr. Emrah Kırımlı ise İstanbul’daki aile hekimliği merkezlerinin yüzde 30’unun kiralık apartman dairelerinden oluştuğunu söyledi.

Önce kayıt sonra aşı

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşılaması için ‘Aşıla’ uygulaması geliştirdi. Aşı takibi için indirme işleminin yapılması gereken uygulamanın aşı takibini kolaylaştırmak için geliştirildiği açıklandı.
Mobil telefonlara indirilerek kullanılabilecek “aşıla” uygulaması ile Covid-19 aşı kayıtları yapılacak. Bu kapsamda, aşıdan önce mutlaka “aşıla” üzerinden aşı uygunluğu kontrol edilecek, karekodu okutularak kaydı tamamlandıktan sonra aşı yapılacak. Önce kayıt sonra aşı yapılacak. Aşıla uygulaması ile ilgili tüm bilgilere, dokümanlara, duyurulara ve eğitim videolarına “