ATA Parti Genel Başkanı Zeybek: İmam Hatip okullarının hepsini meslek liselerine dönüştüreceğiz

ATA Parti Genel Başkanı Zeybek: İmam Hatip okullarının hepsini meslek liselerine dönüştüreceğiz
ATA Parti, eski bakan Namık Kemal Zeybek başkanlığında 1 Ağustos'ta kuruldu. Zeybek, partinin politikalarına ilişkin bilgi vererek "İmam Hatip okullarının hepsini meslek liselerine dönüştüreceğiz. Devlet imam yetiştirmez. Bunu...

ATA Parti, eski bakan Namık Kemal Zeybek başkanlığında 1 Ağustos'ta kuruldu. Zeybek, partinin politikalarına ilişkin bilgi vererek "İmam Hatip okullarının hepsini meslek liselerine dönüştüreceğiz. Devlet imam yetiştirmez. Bunu söyleyebilen bir parti var mı Türkiye'de, yok" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kurulan ATA İttifakı'yla karıştırıldıklarını ifade eden Namık Kemal Zeybek, "İnsanlar bu ATA İttifakı'nı çok duyunca, rozetimi de öyle sandılar. ATA Derneği'ni 4 yıl önce kurduk. Bu Sinan Oğan ortağa çıkıp, Ümit Özdağ ile ATA İttifakı'nı kurunca karıştırdılar." dedi.

Oda TV'den Uğur Can Biçer'e konuşan Zeybek "Bizim kurduğumuz bir parti gibi bir parti şu anda Türkiye'de yok. Biz tam Atatürk döneminin uygulamalarını savunuyoruz." dedi. Namık Kemal Zeybek, "En dikkat çekici iki konu var. Biz tam laik devlet istiyoruz. Devlet hiçbir şekilde yurttaşlarına din dayatmamalı. Bir dinin din adamını yetiştirecek okullar açmamalı. Bu olağan bir işmiş gibi görünüyor. Devlet yurttaşlarına öyle inanacaksınız diyor. Bunu dersine koyuyor, din budur diyor." dedi.

Parti kadrolarına ilişkin bilgi de veren Zeybek "Birinci sırada ben varım. İkinci sırada Rıza Zelyut, Üçüncü sırada Ferruh Sezgin adında Alpaslan Türkeş'in Genel Başkan Yardımcılığını yapmış bir arkadaş var. Feyzullah Budak adında bir yazar-hatip var. Vedat Çınaroğlu var. Bizde hem ülkücülerden hem de devrimcilerden gelmiş arkadaşlar var." açıklamasında bulundu.